Cel mai poluat oraș din România! Aerul a devenit toxic aici. Brașovul a scăpat de acest titlu rușinos. La fel și Bucureștiul

09 aug. 2022
Cel mai poluat oraș din România! Aerul a devenit toxic aici. Brașovul a scăpat de acest titlu rușinos. La fel și Bucureștiul

Un oraș din România a ajuns, din păcate, în clasamentul celor mai poluate locuri din lume. Raportul arată că această poluare va determina, în continuare, modificări ale climei.

Până acum, toată lumea spune că Brașovul și Bucureștiul sunt cele mai poluate orașe din România, însă acestea au reușit să scape de acest titlu anul trecut.

Autoritățile locale din cele două orașe au investit mult în spații verzi și în alte proiecte care au avut drept scop eliminarea poluării. Cu toate eforturile făcute de autoritățile din aceste două orașe, România continuă să fie pe această listă a rușinii.

Orașele cele mai poluate din România

Raportul pentru anul 2021 arată că orașul Ojdula, din județul Covasna, se află pe locul 426 în ceea ce privește poluarea. Alături de el se află și orașul Otopeni, din județul Ilfov. El ocupă locul 650 în clasamentul celor mai poluate 1.000 de orașe din lume.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că poluarea aerului s-a intensificat destul de mult în ultima perioadă, motiv pentru care specialiștii caută fel de fel de metode pentru a împiedica eventuala apariție a unor probleme mult mai grave.

Cele mai poluate țări sunt India, Pakistan și Bangladesh, în timp ce, la polul opus avem Austria, Canada, Japonia și Marea Britanie.