Cele 10 alimente care îngrașă cel mai mult. Nu vei slăbi niciodată dacă nu le scoți din dietă. Mulți comit această greșeală, avertizează nutriționiștii

de:
22 ian. 2021
Cele 10 alimente care îngrașă cel mai mult. Nu vei slăbi niciodată dacă nu le scoți din dietă. Mulți comit această greșeală, avertizează nutriționiștii
Foto: Rachel Park on Unsplash

Dacă îți dorești să dai jos câteva kilograme, trebuie să te ferești neapărat de aceste alimente. Deși sunt extrem de delicioase, ele îngrașă foarte mult și sunt un adevărat pericol pentru silueta ta.

Specialiștii în nutriție recomandă o dietă variată, însă variat nu înseamnă neapărat că putem consuma chiar tot ce ne dorim. Multe dintre cele mai delicioase alimente de pe piață sunt un adevărat pericol pentru silueta noastră, așa că cel mai bine ar fi să le evităm atunci când vrem să scăpăm de câteva kilograme în plus.

Cele mai periculoase alimente pentru siluetă 

Probabil știi deja că alimentele bogate în ulei, zahăr, dar și alte grăsimi nu sunt benefice atunci când vrei să slăbești. Iată cele zece alimente de care trebuie să te ferești neapărat atunci când ții o dietă. Ele sunt bogate în sare, zahăr și grăsimi adăugate.

  • Sucuri cu zahar
  • Cafea indulcita cu zahar
  •  Inghetata
  • Pizza
  • Prajituri si gogosi
  • Cartofi prajiti si chipsuri de cartofi
  • Unt de arahide
  • Ciocolata cu lapte
  • Suc de fructe
  • Alte alimente procesate din comerț

Studiile confirmă acest lucru 

În cazul în care nu știai, consumul unor astfel de alimente duce la supraalimentare, iar de aici apar și kilogramele în plus. Un studiu publicat de Cell Metabolism a scos la lumină aceste aspecte.

În acest studiu au fost implicați 20 de bărbați și femei care au stat la o unitate de cercetare timp de o lună și au fost repartizați la întâmplare la una din cele două diete.

Astfel, un grup a primit alimente ultra procesate, iar celălalt grup a fost hrănit cu alimente neprocesate. După două săptămâni, participanții au schimbat dietele între ei.

Hormonii foamei au crescut 

Rezultatele au fost pe măsura așteptărilor. Cei care au mâncat mai multe calorii, consumând produse ultra-procesate au pus mai multe kilograme. De cealaltă parte, cei care au mâncat alimentele neprocesate și-au menținut silueta.

Totodată, cercetătorii au mai concluzionat că hormonii care suprimă pofta de mâncare au scăzut și hormonii foamei au crescut, atunci când oamenii mâncau alimente procesate. Totuși, nu este însă clar cum s-a întâmplat acest lucru și va mai fi nevoie de câteva studii de specialitate.