Cele 5 alimente care te feresc de răceală. Îți protejează sistemul imunitar și luptă împotriva gripei

de:
21 sept. 2021
Cele 5 alimente care te feresc de răceală. Îți protejează sistemul imunitar și luptă împotriva gripei
O alimentație sănătoasă prelungește viața/ Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Cum vremea s-a schimbat, răceala și gripa își fac și ele prezența, iar având în vedere perioada deosebită în care ne aflăm, este bine să avem grjiă unde mergem, dar și ce alimente alegem să consumăm.

În cazul în care nu știai până acum, anumite alimente sunt esențiale în lupta împotriva răcelii. Ele îți protejează sistemul imunitar datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conțin.

Ardeiul roșu este primul aliment pe care trebuie să îl adaugi în dieta ta. Curăță sinusurile, încălzește corpul și ajută organismul în cazul unei răceli, sau a unei gripe.

Frunzele de măslin au și ele beneficiile lor. Luptă cu bacteriile și cu virusurile și ajută organismul să se apere în fața răcelii și a gripei. Se pare că frunzele de măslin pot stimula răspunsul imunitar și pot reduce totodată inflamația din organism. De asemenea, studiile au demonstrat că extractul de frunze de măslin combate eficient herpesul, mononucleoza și rotavirusul și poate fi util și împotriva gripei.

Alimentele esențiale în lupta cu răceala

Nu mănânci prea multe legume verzi? Poate acum îți vei schimba părere, căci ele sunt bogate în vitamina C, dar și zinc, luptând direct contra răcelii. Aici se încadrează varza, salata, dar și spanacul care sunt puternic bogate și în antioxidanți, care ajută organismul să se lupte cu virusurile

Citricele sunt și ele esențiale dacă vrei să teferești de răceală. Au vitamina C din belșug, iar cele mai populare citrice sunt: grepfrutul, portocalele, lămâile și clementinele. De asemenea, un alt fruct bogat în vitamina C este kiwi-ul. Ține cont de faptul că studiile au dovedit că vitamina C scurtează durata răcelii, deci, dacă totuși te-ai îmbolnăvit, poți scăpa mai repede de simptome cu ajutorul ei.

Chiar dacă nu are un gust bun pentru toată lumea, broccoliul este unul dintre cele mai sănătoase legume. Este bogat și în minerale, dar și în antioxidanți și fibre, fiind un ajutor de nădejde pentru sistemul imunitar, mai ales în perioadele în care temperaturile reci se instalează tot mai clar. Și el conține vitamina C, care pe lângă că previne răceala, poate fi și un tratament în cazul anumitor boli.