Cele două tenismene care salvează onoarea României și merg la Olimpiadă. Ion Țiriac, ironic după acest anunț

01 iul. 2021
Cele două tenismene care salvează onoarea României și merg la Olimpiadă. Ion Țiriac, ironic după acest anunț
Raluca Olaru și Monica Niculescu

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, s-a grăbit să anunțe că România nu va fi reprezentată la tenis la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Asta după ce iubita fiului său Ion Ion Țiriac, Sorana Cîrstea a refuzat participarea, deși era calificată.

Totuși există două tenismene care salvează onoarea României și care cu siguranță vor fi și mai apreciate de fani. Este vorba despre Raluca Olaru și Monica Niculescu. Cele două vor face echipă în proba de dublu. Horia Tecău, vicecampion olimpic ar putea merge și el, însă este posibil să nu aibă cu cine să joace.

Ion Țiriac îl ironizează pe Florin Mergea

„Cred că ar putea să joace una dintre fete şi la dublu mixt, dar nu sunt calificaţi din ce ştiu. Calificarea se ia în total, nu la individual. Din ce ştiu Tecău s-ar putea duce, dar se duce cu Mergea? Eu ştiam că Mergea e pensionar şi vinde cartofi pe undeva prin ţară. Se antrenează? Bun, dacă se antrenează atunci merge”, a spus Ion Țiriac într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia inaugurării Grădiniţei Best Preschool.

Tot el a anunțat și că cele două fete vor merge la Tokyo, încercând să le scuze pe cele calificare care au refuzat să-și reprezinte țara. Este vorba despre Patricia Țig și Sorana Cîrstea. Probabil și Irina Begu. Simona Halep a fost nevoită să se retragă din cauză accidentării la gambă și ar putea lipsi chiar și șase luni de pe terenul de tenis.

Bravo Raluca Olaru și Monica Niculescu

„Tenisul românesc va fi reprezentat de o pereche de dublu la Tokyo. La dublu mă refer la Monica Niculescu şi Raluca Olaru. Am înţeles că sunt calificate. Din păcate, celelalte fete au jucat prea mult. În plus ele au trecut prin experienţa asta (n.r. – restricţiile la turnee) şi mi-au spus că nu pot să iasă să ia o gură de aer, stau numai închise în hotel şi pe terenul de tenis. Pe de altă parte trebuie să te obişnuieşti pentru că altfel nu ai ce să faci”, a mai spus Ţiriac

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, fost mare campion la Jocurile Paralimpice a fost și el foarte mâhnit de decizia luată de fetele de la tenis și a transmis că se gândește, pe bună dreptate, să taie finanțarea acestei federații.

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak amenință cu tăierea banilor pentru tenis

„Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis, care sunt calificate, refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul.

Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort şi valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participă staruri ale sporturilor care câştigă milioane de euro şi care respectă aceste principii.

De aceea, este de neînţeles pentru mine decizia sportivelor noastre. Cu siguranţă, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanţa pentru Federaţia Română de Tenis. Aştept reacţia oficială a federaţiei referitor la acest caz”, a scris Novak, pe Facebook.