Șnițelele au devenit celebre în bucătăriile românilor și nu numai. Bucătarul Jekel Jozsef Frederik a dezvăluit rețeta pentru cele mai bune șnițele din lume, dar și trucurile pe care el le folosește în bucătărie.
Bucătarul arădean Jekel Jozsef Frederik a povestit pentru Adevărul rețeta prin care putem prepara şniţelul acasă, dar şi câteva mici trucuri pe care le puteam lua în calcul atunci când preparăm acest fel de mâncare.
În reţeta prezentată de Jekel Jozsef Frederik avem nevoie de ingredientele clasice:
“Se foloseşte capacul de porc (partea superioară a pulpei). Se bate uşor pe un tocător de lemn, nu tare pentru a nu-i zdrobi fibra, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se lasă în frigider pentru aproximativ o oră.
Se tavălesc bine prin făină şi se lasă pe patul de făină fiecare bucată timp de cinci minute.
Apoi se trec printr-un ou bătut, condimentat şi el cu puţină sare şi piper. Apoi se prăjesc în tigaia cu ulei la flacără mijlocie spre mare.
Când sunt gata se scot pe un şerveţel de hârtie pentru a absorbi eventualul surplus de ulei”, explică bucătarul Jekel Jozsef Frederik, reţeta.
Şniţelele se pot consuma atât calde, cât şi reci.