Cele mai delicioase șnițele de pui din lume. Rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Care este ingredientul secret

de:
17 nov. 2020
Cele mai delicioase șnițele de pui din lume. Rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Care este ingredientul secret

Șnițelele sau crochetele de pui sunt extrem de delicioase la orice masă, însă nu toți știm să le preparăm tot timpul atât de bine. Cătălin Scărlătescu și-a făcut publică rețeta secretă pentru șnițele de pui. Există un ingredient secret care dă gustul deosebit.

Cătălin Scărlătescu a vorbit despre povestea șnițelelor de pui care l-au făcut celebru. Bucătarul a vorbit despre momentul care l-a făcut să dea naștere unui ingredient secret.

Ideea a venit în urmă cu mai bine de 17 ani, iar totul s-a întâmplat la o terasă la care era bucătar. Un moment de nervi s-a dovedit a fi o adevărată inspirație.

”În 2003 înnebunise lumea cu crochete de pui, rețeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo și am dat cu ea de perete și de masă.

Am auzit cum s-au zdrobit alea și mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obținut. Așa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi.

Am început să zdrobesc și am făcut eu un fel de pesmet. Am asezonat carnea cu muștar, puțină cremă de trufe, un pic de unt de trufe și am dat gujoanele prin chestia aia crocantă. Dacă o patentam milionar eram azi”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu despre cea mai bună rețetă a sa de șnițele sau crochete de pui, pe care unii le mai numesc și gujoane de pui”, a povestit Cătălin Scărlătescu.

Cum se prepară 

Rețeta secretă a lui Cătălin Scărlătescu constă în crusta pe care șnițelele le au. Acesta a povestit că bucățile de carne trebuie asezonate cu sare, piper și alte ierburi aromatice în funcție de preferințe.

Secretul vine abia acum, acestea se cufundă în amestecul pe bază de unt și apoi se tăvălesc prin crocantul obținut din fulgii de porumb cu miere, zdrobiți cât mai fin, apoi se prăjește totul într-o baie generoasă de ulei.