Cele mai periculoase fructe din comerț! Conțin substanțe toxice. Cum le recunoști

de:
09 iun. 2021
Cele mai periculoase fructe din comerț! Conțin substanțe toxice. Cum le recunoști
Photo by Mahdiar Mahmoodi on Unsplash

Fructele și legumele din comerț au devenit un adevărat pericol. Chiar dacă sunt aspectoase și ne impresionează cu textura lor, ele pot fi extrem de periculoase.

Aproape toate fructele care ajung în România sunt stropite cu pesticide, lucru care poate genera probleme grave de sănătate. Surpriza o reprezintă faptul că cel mai periculoase fructe sunt chiar căpșunele, cele care sunt la mare căutare în această perioadă.

12 fructe periculoase

Nutriționistul Mihaela Bilic a prezentat lista cu cele 12 fructe și legume bogate în pesticide. Conform acesteia, lista a fost realizată de EWG’s Shopper’s Guide to Pesticides in Produce, un adevărat reper de încredere în alegerea consumatorilor.

Vorbim despre o companie independentă din indnustria alimentară care spune lucruriloe pe nume. Chiar dacă datele adunate sunt din SUA, nici România nu e prea departe, în condițiile în care țara noastră se bazează pe importuri.

Este adevărat că datele sunt valabile pentru continentul american, însă e bine de ținut cont de ele, având în vedere că majoritatea alimentelor vin din import.

Cum stau lucrurile în România? Institutul de Cercetări Alimentare a testat 5166 produse și a găsit urme de pesticide pe 1569 dintre ele, aveți in foto top 10 “murdare”, a scris nutriționistul

Căpșunile, cele mai periculoase fructe

Conform liste realizate de EWG, cele mai periculoase fructe sunt căpșunele. Ele sunt pline de pesticide, deci cel mai bine ar fi să nu le achiziționăm de oriunde.

În același listă se încadrează și merele, unul dintre cele mai consumate fructe din România, urmate de struguri, cireșe, piersici și pere. La capitolul fructe aveam spanacul, Kale, ardeiul gras, țelina apio și nu în ultimul rând, roșiile

Potrivit listei publicate de EWG, fructele cu cea mai mare cantitate de pesticide sunt căpșunele. De asemenea, pe listă se află și spanacul, merele, piersicile și roșiile.

Mihaela Bilic ne recomandă să nu ne oprim din consumul de fructe și legume din pricina pesticidelor ci doar să ne schimbăm sursa.

”Asta nu înseamnă ca de mâine să nu mai consumăm fructe și legume de frica pesticidelor, ci pe cât posibil, să le alegem în varianta locală/ de sezon/ bio sau produse neintensiv”, mai scrie nutriționistul.