Cine a adus coronavirusul în Europa? Un celebru premier demască totul

14 mart. 2020
Cine a adus coronavirusul în Europa? Un celebru premier demască totul

Un celebru premier dezvăluie totul despre coronavirus, virusul care a făcut prăpăd în Europa. Se știe cine l-a adus pe bătrânul continent.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, susține că străinii au fost cei care l-au adus în Europa. Acesta a făcut mai multe declarații în contextul în care din cele 19 cazuri de Covid-19 înregistrate în Ungaria, peste jumătate sunt în rândul unor cetăţeni iranieni beneficiari de burse acordate de guvernul de la Budapesta.

Epidemia nu se va termina curând

Oficialul susține că epidemia nu se va încheia în câteva săptămâni.

„Vedem clar că străinii sunt în principal cei care au introdus boala şi că aceasta se propagă printre străini”, a declarat Orban.

Premierul a decis să închidă campusurile universitare din Ungaria.

„Nu este o întâmplare că virusul a apărut pentru prima dată la iranieni. Nu putem separa zecile de mii de studenţi străini de studenţii unguri”, a menţionat el.

Acesta a mai declarat că Ungaria poartă „un război pe două fronturi, cel al migraţiei şi cel al coronavirusului, care sunt legate pentru că amândouă se propagă prin deplasări”.

Iranienii sunt puși la zid

Mai mult, Budapesta a suspendat emiterea de vize pentru cetăţeni iranieni şi i-a ameninţat pe aceştia cu închisoarea şi expulzarea în cazul în care nu cooperează cu autorităţile sanitare.

„Ceea ce contează este ca persoanele în vârstă să interacţioneze cu cât mai puţini oameni posibil”, a spus el.

„Va continua timp de mai multe luni şi trebuie să ne aşteptăm ca vieţile noastre să se schimbe. Lucrurile nu se vor desfăşura ca de obicei pentru că trebuie să aplicăm anumite măsuri pentru a contracara epidemia”, a insistat el.