Cine bagă mâna adânc în buzunarele românilor! Peste câteva luni veți fi mai săraci: Ce prețuri explodează

27 aug. 2019
Cine bagă mâna adânc în buzunarele românilor! Peste câteva luni veți fi mai săraci: Ce prețuri explodează

Mare atenție! Peste câteva luni veți fi mai săraci. Unele prețuri vor exploda. Practic, vi se va băga adânc mâna în propriile buzunare. Costul unor facturi va crește.

Din cauza schimbărilor dese de legislație, sistemul energetic din România a ajuns, pur și simplu, pe butuci. Importăm gaze, pe timp de vară, deși consumăm doar jumătate din cât producem. Costurile se văd în facturile din ce în ce mai mari și pentru curentul electric.

Maxim istoric al prețului curentului electric

Prețul curentului electric tranzacționat la Bursă se apropie de un nou maxim istoric. Aceasta este o veste proastă pentru consumatori, cei care, într-un final, vor simți în factură majorarea prețurilor la Bursă.

Preţul energiei electrice pe piaţa bursieră a ajuns, în orele de vârf la 552,9 lei pe MWh, dublu faţă de alte ţări din regiune.

Astfel, preţul maxim de marţi se apropie foarte mult de recordul de 600 de lei pe MWh înregistrat în iarna 2017. Preţul mediu a fost de 405 lei pe MWh, faţă de 307 lei pe MWh, cât a fost luni.

România, cel mai mare preț al energiei

În regiune, România are cel mai mare preţ al energiei în ziua de marţi, similar cu cel din Ungaria, cu care este cuplată la nivel de piaţă sport, însă de două ori mai mare faţă de preţurile din Cehia şi Slovacia.

Un MWh costă, în România, 117 euro la orele de vârf (între orele 20:00 şi 21:00). În Cehia şi Slovacia preţul este de 59 de euro pe MWh, conform capital.ro.