Clasament WTA. Pe loc a ajuns Simona Halep și pe ce locuri au coborat și celelalte jucătoare de tenis din România

de:
08 mart. 2021
Clasament WTA. Pe loc a ajuns Simona Halep și pe ce locuri au coborat și celelalte jucătoare de tenis din România
Simona Halep a fost mult timp numărul 1 mondial

Clasament WTA. Clasamentul WTA se schimbă de la o săptămână la alta, dar Simona Halep reușește să se mențină în top 30. Meciurile sunt decisive însă pentru fiecare sportivă în parte, iar schimbările pot avea loc oricând 

Conform calsamentului pentru această săptămână publicat de WTA, topul 30 nu s-a modificat deloc. Astfel, sportiva constănțeancă continuă să se mențină pe locul 3 în clasamentul WTA. 

Clasament WTA. Pe ce loc a ajuns Simona Halep

Simona Halep a fost depășită de Ashleigh Barty şi Naomi Osaka, însă nu este exclus ca în cazul următoarelor meciuri, Halep să revină în forță și să ocupe din nou primul loc. 

Pe lângă Halep, România mai are alte trei jucătoare în top 100. Patriciția Țig este cea care o urmează pe Simona Halep și ocupă locul 61 în clasamentul WTA. Pe locul 68 este și Sorana Cîrstea, iar Irina Becu și Ana Bogdan au pierdut desutul de mult teren. Begu a ajuns pe locul 73, iar Ana Bogdan pe 101. 

În a doua sută mondială mai sunt prezente și alte șase jucătoare din România. Este vorba despre Irina Bara care ocupă locul 132 în clasamentul WTA, urmată de Mihaela Buzărnescu pe locul 136, Monica Niculescu pe locul 147, Jaqueline Cristian pe locul 160 , Elena-Gabriela Ruse la o mică diferență pe locul 163, și Laura Ioana Paar care ocupă locul 200 în clasamentul WTA.

Simona Halep și-a luat o pauză 

Simona Halep se menține pe locul 3, însă a renunțat la jocul de la Dubai din cauza unor probleme de sănătate Sportiva a mărturisit recent că ar putea reveni în turneul de la Miami, cel mai probabil, însă decizia nu este una oficială. 

Dacă vă întrebați ce diferenț de puncte este între Ashleigh Barty, locul 1 WTA și Simona Halep, ei bine, pe cele două sportive le separă aproape 2.000 de puncte în clasament.

Totuși, constănțeanca se apropie într-o oarecare măsură de punctajul obținut de Naomi Osaka, așa că ar putea crește oricând în clasament. 

Clasamentul WTA

Conform datelor publicate de WTA, clasamentul din această săptămână arată astfel: 

  • Ashleigh Barty 9186
  • Naomi Osaka 7835
  • Simona Halep 7255
  • Sofia Kenin 5760
  • Elina Svitolina 5370
  • Karolina Pliskova 5205
  • Serena Williams 4915
  • Aryna Sabalenka 4810
  • Bianca Andreescu 4735
  • Petra Kvitova 4571

Situația s-ar putea schimba însă în următoarele zile. În această săptămână urmează să se dispute turneul de la Dubai, de categorie WTA 1000, la care iau startul patru jucătoare de top 10: Elina Svitolina, Karolina Pliskova, Aryna Sabalenka şi Petra Kvitova.

De asemenea, Patricia Țig și Sorana Cîrstea au fost admise direct, iar Irina Begu și Ana Bogdan au reușit să treacă de calificări, așa că vor fi și ele prezente la Dubai. Irina Bara și Mihaela Buzărnescu pe de altă parte, vor merge în Mexic, pentru turneul WTA de la Guadalajara.

Simona Halep va rămâne acasă și se va concetra pe turneul care va avea loc la Miami.