Dacă vrei puțină varietate la micul dejun, această rețetă este tot ceea ce ai nevoie. Clătitele din cartofi sunt absolut delicioase și se prepară în doar câteva minute. Le poți consuma și atunci când vrei să ai parte de o cină ușoară.
Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie de ingredientele specifice clătitelor, iar în plus, cartofi albi.
Dacă știi să prepari clătitele normale, cele cu cartofi vor fi la fel de simple. În primă fază, pentru clătite, se pun la fiert în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi și se lasă 10 minute.
Cartofii semifierţi se pasează şi li se adaugă laptele clocotit, apoi se amestecă şi se lasă să se răcorească un pic.
Următorul pas este adăugarea ouălelor, făinii și a iaurtului. Trebuie să iasă un aluat gros care să se poată lua cu polonicul. În foarte puţin ulei încins se pun cu polonicul mici cantităţi din clătitele de cartofi care se prăjesc pe ambele părţi.
Pentru pretențioși, acestea pot fi consumate alături de o garnitură și mărar fin tocat.