Condimentul minune care te scapă de o mulțime de boli și poate fi folosit în loc de sare, piper și oțet

02 oct. 2020
Condimentul minune care te scapă de o mulțime de boli și poate fi folosit în loc de sare, piper și oțet
Photo by Tijana Drndarski on Unsplash

Vorbim astăzi despre un condiment cu foarte multe efecte terapeutice pozitive, condiment care totodată poate fi utilizat ca substituent pentru sare, piper și oțet. 

Tarhonul este considerat un reprezentant de seamă al farmaciei naturale din grădină și asta deoarece conține uleiuri volatile, flavonoide, minerale, mucilagii și vitamine.

Afecțiuni oculare, diferite tipuri de cancer, boli cardiovasculare sau pulmonare, boli ale sistemului nervos, îmbătrânirea prematură și scăderea imunității, toate aceste probleme pot fi ameliorate cu ajutorul tarhonului.

Condimentul minune care te scapă de o mulțime de boli și poate fi folosit în loc de sare, piper și oțet

Acesta se consumă în ceai, prin infuzie. Zilnic, sunt recomandate între două și patru căni de ceai, dacă se poate neîndulcit, doar cu adaos de lămâie.

Adăugați o linguriță de frunze mărunțite la 250 ml apă călduță. Lăsați la infuzat timp de 15-20 de minute, după care îl puteți consuma.

De-a lungul timpului, tarhonul a fost utilizat împotriva mai multor probleme. Spre exemplu, datoritătă cantității mare de eugenol pe care o conține, a fost folosit pentru calmarea durerilor de dinți, scăzând inflamația gingiilor.

Este de asemenea un tonic digestiv de excepţie, are efect calmant în indigestie și sindromul colonului iritabil, favorizând de asemenea producerea bilei.

În mâncare, tarhonul poate substitui cu succes sarea, piperul și oțetul, ajutând totodată digestia lentă și prevenind balonările.