Condiții de intrare în Turcia, începând cu 1 iulie. Din ce în ce mai mulți turiști aleg Antalya ca destinație de vacanță

03 iul. 2021
Condiții de intrare în Turcia, începând cu 1 iulie. Din ce în ce mai mulți turiști aleg Antalya ca destinație de vacanță
Peisaj superb din Antalya

Antalya reprezintă una dintre principalele destinații de vacanță ale românilor vara. Turcii și-au pregătit sezonul estival foarte bine, iar serviciile continuă să fie la cote foarte ridicate în hotelurile de lux și nu numai. Începând cu 1 iulie 2021, s-au schimbat condițiile de intrare în Turcia.

Cei care călătoresc în această țară trebuie să știe că restricțiile sanitare s-au mai relaxat.

„Restricțiile sanitare în Turcia se relaxează începând cu data de 01 iulie. Atfel: restaurantele, barurile, cluburile și muzica live vor fi permise pana la ora 24:00. Pentru localnici se elimina orice restricție de deplasare in afara locuintelor. Turiștii nu erau vizați de aceasta măsura nici pana acum. Masca este in continuare obligatorie in spații publice. Turiștii romani nevaccinați sunt acceptați pe teritoriul Turciei atât cu test PCR negativ, cât și cu test antigen cu rezultat negativ”, a declarat Erdinc Adali, CEO-ul agenței de turism Soley Tour.

Condiții de intrare în Turcia, începând cu 1 iulie 2021. Condiții de călătorie în Turcia începând cu 1 iulie 2021

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) vine cu informații complete, legate de condițiile de intrare în Turcia, începând cu 1 iulie 2021. Trebuie menționat că cei care nu respectă regulile de mai jos, vor intra în carantină.

Vor fi exceptate de la măsura carantinei acele persoane care prezintă rezultatul unui test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Turcia.

Sunt exceptate de la măsura carantinei și de prezentarea testului PCR negativ:

Persoanele care prezintă un certificat de vaccinare cu schema completă a vaccinării și au trecut 14 zile de la doza de rapel.

Persoanele care pot face dovada faptului că au fost infectate cu COVID-19 în ultimele 6 luni, cu condiția ca intrarea în Turcia să aibă loc începând cu a 28-a zi de la rezultatul primului test PCR pozitiv. Dovada infectării cu SARS-CoV-2 poate fi: rezultat pozitiv al unui test PCR, adeverință emisă de instituții medicale de stat sau private certificate în țara de domiciliu, semnate și ștampilate, emise în limba engleză.

Persoanele care prezintă rezultatul unui test negativ rapid antigen, efectuat cu maxim 48 ore înainte de intrarea în Turcia, emis în limba engleză de o unitate medicală certificată din țara de domiciliu. Testele antigen efectuate acasă și care nu sunt însoțite de certificare medicală NU sunt acceptate.

Oricine intră în Turcia poate fi testat aleator anti COVID-19. Ce se întâmplă dacă este testat pozitiv

Persoanele care intră în Turcia, prin toate punctele de trecere a frontierei, pot fi supuse în mod aleatoriu unei testări tip PCR, efectuate de reprezentanți ai Ministerului Sănătății din Republica Turcia, fiindu-le permisă deplasarea către punctul de destinație. În situația în care rezultatul testului va fi pozitiv, se va acorda tratamentul necesar și impune măsura carantinei pentru 14 zile, atât persoanei infectate, cât si contactilor direcți. Măsura carantinei va fi ridicată dacă rezultatul testului PCR efectuat la finalul celei de-a 10 zile este negativ. Pentru persoanele infectate cu varianta DELTA a virusului, măsura carantinei va fi ridicată dacă rezultatul testului PCR efectuat la finalul celei de-a 14-a zile este negativ.

Copiii minori cu vârsta de până la 6 ani nu trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Minorii care au vârsta de peste 6 ani (inclusiv) trebuie să prezinte fie un test molecular tip PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării în Turcia, fie un test rapid antigen, efectuat cu maximum 48 de ore înaintea sosirii, chiar dacă sunt însoțiți de părinți care prezintă dovada vaccinării împotriva COVID-19. Minorii cu vârste între 12 și 18 ani care prezintă dovada vaccinării (minim 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare) NU trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ Covid-19.

Veniți cu teste atestate medical din România pentru a nu avea probleme în Turcia

Autoritățile turce informează că persoanele care nu pot prezenta rezultatul unui test PCR negativ sau antigen, dovada vaccinării sau dovada medicală a infectării anterioare cu Covid 19 vor fi testate la punctele de frontieră, după care li se permite deplasarea către destinație, iar în situația în care testul este confirmat pozitiv vor fi introduse în izolare la destinația declarată.

Atenție! Deși s-a comunicat faptul că turiștii vor fi testați la punctele de frontiera, există probabilitatea ca unele dintre acestea să nu dețină infrastructura necesară testării, motiv pentru care recomandăm turiștilor să aibă la intrarea în Turcia sau rezultatul unui test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Turcia sau rezultatul unui test antigen negativ efectuat cu maxim 48 ore înainte de intrarea în Turcia sau dovada schemei complete de vaccinare de la care au trecut 14 zile de la doza de rapel sau dovada medicală a faptului că au fost infectate cu COVID-19 în ultimele 6 luni, cu condiția ca intrarea în Turcia să aibă loc începând cu a 28-a zi de la rezultatul primului test PCR pozitiv,