Coșmar pentru România! Cristina Neagu nu mai poate juca: detalii de ultimă oră

24 oct. 2019
Coșmar pentru România! Cristina Neagu nu mai poate juca: detalii de ultimă oră

Echipa de handbal a României fără Cristina Neagu va avea mari probleme la Campionatele Mondiale de Handbal, care vor avea loc în Japonia. Cea mai bună jucătoare de handbal din toate timpurile s-a accidentat grav, în urmă cu un an la Europenele din Ungaria și era convinsă că va reveni pe teren în luna august.

Doar că recuperarea este mai dificilă decât credea, iar sportiva are încă dureri și genunchiul slăbit. Selecționerul Tomas Ryde a declarat că pregătește echipa fără ea pentru că sunt șanse de sub 20% ca ea să poată intra pe teren în Japonia.

România face parte din grupa C, alături de Spania, Ungaria, Muntenegru, Senegal și Kazahstan, la Campionarul Mondial din Japonia, care se va desfășura între 30 noiembrie – 14 decembrie, probabil fără Cristina Neagu.

Ce spune Tomas Ryde

„Genunchiul e încă slăbit şi are dureri. A început uşor pregătirea, dar apar tot timpul dureri. A făcut câteva investigaţii suplimentare în Austria, însă nu e uşor de aflat cauza durerilor. Săptămâna trecută s-a simţit mai bine, dar trebuie să o luăm treptat şi cu grijă.

Când eram la club, la CSM, se aştepta se revină să joace la final de august, apoi s-a prelungit termenul pe finalul lunii septembrie, iar acum e deja octombrie şi nu avem schimbări majore în bine, genunchiul dă semne de slăbiciune permanent în timpul antrenamentelor.

Este foarte supărată din această cauză, cred că ar trebui să se relaxeze mai mult mental. Îşi doreşte foarte mult să revină şi sunt convins că îi este foarte greu în această perioadă. În acest moment sunt şanse sub 20 la sută să o avem la Campionatul Mondial din Japonia. De aceea eu pregătesc echipa fără ea, pentru că important să fac asta.”, a declarat  Tomas Ryde, conform gsp.ro.

„Avem cea mai neexperimentată echipă din ultima vreme. Melinda Geiger și Paula Ungureanu s-au retras, Cristina e accidentată. Nu avem experiență, dar vreau să creez o echipă cu energie, cu forță. Știu cât de mult înseamnă handbalul pentru România și vreau să mergem cât mai departe”, a mai spus acesta.

Declarația Cristinei Neagu

„Nu știu exact când o să revin! Trebuie să văd cum reacționează genunchiul meu la antrenamente. Simt că sunt din ce în ce mai aproape de revenire. Mi-am stabilit obiective mărețe! Vreau medalie la Campionatul Mondial cu România, calificarea la Jocurile Olimpice și trofee cu CSM București”.