Cresc pensiile cu 40%! Cine va primi mai mulți bani din 2020

30 oct. 2019
Cresc pensiile cu 40%! Cine va primi mai mulți bani din 2020

Cresc pensiile cu 40%. Mlioane de români vor primi mai mulți bani începând cu anul viitor. Anunțul l-a făcut chiar unul dintre miniștrii care a primit aviz negativ. Este vorba despre Florin Cîțu.

Propunerea lui Orban pentru Ministerul de Fiananțe a declarat că nu va amâna mărirea pensiilor în 2020, creștere prevăzută în noua Lege a pensiilor. Potrivit acesteia, pensiile vor crește cu 40% anul viitor.

”Deocamdată nu luăm în calcul acest scenariu. Noi am luat de bună ce a spus ministrul finanțelor publice și ce au spus toți cei de la PSD, că sunt bani de pensii și salarii. Dacă nu sunt, vom vedea când vom ajunge acolo, dar ei spun că sunt bani de pensii și salarii, deci nu avem de ce să ne uităm la acest scenariu”, a spus Florin Cîțu la Digi 24.

Potențialul ministru a declarat că noul Guvern nu pregătește surprize polpulației.

”Noi am luat de bună ce a spus PSD, că sunt bani pentru pensii și salarii. N-o să dăm vești proaste populației”, a mai spus ministrul propus la Finanțe.

Declarațiile sale vin în contextul în care PSD s-a folosit de o posibilă tăiere a pensiilor și salariilor pentru a pune noul Guvern într-o lumină proastă.