Crește vârsta de pensionare! Până la câți ani pot opta angajații să lucreze? Raluca Turcan a făcut anunțul oficial

11 mart. 2021
Crește vârsta de pensionare! Până la câți ani pot opta angajații să lucreze? Raluca Turcan a făcut anunțul oficial

Ministrul Muncii, RalucaTurcan a ținut astăzi o conferință de presă în care a anunțat finalizarea a două proiecte extrem de importante. Scopul acestora este a crește gradul de ocupare a locurilor de muncă, în contextul în care foarte multe sectoare s-au confruntat cu grave probleme din cauza pandemiei.

Primul proiect a mai fost adus în discuție sub o altă formă totuși. Este vorba despre posibilitatea angajaților de a continua să lucreze până la 70 de ani, dar la cerere. Este vorba despre care care îndeplinesc condițiile de pensionare.

Al doilea proiect de ordonanță de urgență prevede majorarea stimulentului de inserție pentru părinții aflați în concediu de creștere a copilului care revin la lucru înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni.

Creșterea vârstei de pensionare este opțională și nu o obligație

„Primul proiect oferă angajaților ajunși la vârsta legală de pensionare posibilitatea de a opta pentru continuarea activității până la 70 de ani, atât în sectorul public, cât și în sectorul privat. Este vorba așadar despre un drept, și nu o obligație, iar exercitarea lui este strict la latitudinea angajatului”, a spus Raluca Turcan.

Condiția pentru a continua activitatea este ca persoana în cauză să depună o cerere la angajator, cu 30 de zile înainte de împlinirea vârstei de pensionare. Aceste persoane vor putea solicita, după împlinirea vârstei de 70 de ani, recalcularea pensiei în sistemul public, cu consecința majorării punctajelor lunare și anuale și obținerea unei pensii calculată proporțional cu perioada lucrată.

Pentru cei care aleg să își continue activitatea în sectorul public după împlinirea vârstei legale de pensionare, consecința este suspendarea plății pensiei, câtă vreme angajatul primește salariul de la stat. Reglementarea opțiunii între pensie și salariu, pentru continuarea activității până la 70 de ani, se referă așadar numai la angajații care rămân să lucreze în sistemul public, nu și în cel privat.

Crește stimulentului de inserție pentru părinții revin la serviciu

Prevederile incluse în proiect se aplică persoanelor care desfășoară activități profesionale pe bază de contract individual de muncă, raport de serviciu sau act de numire în funcție, fiind de asemenea prevăzută posibilitatea revenirii asupra deciziei de rămânere în activitate, oricând până la 70 de ani, cu încetarea raportului de muncă și intrarea în pensie.

„Proiectul de ordonanță de urgență care prevede majorarea de la 650 lei la 1 500 lei a stimulentului de inserție pentru părinții revin la serviciu înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni vizează atât creșterea veniturilor părinților, cât și asigurarea forței de muncă la nivelul angajatorului.

Din estimarea noastră, din 178 727 beneficiari de indemnizație pentru creșterea copiilor, aproximativ 25% ar opta pentru întoarcerea la activitatea profesională și obținerea stimulentului de inserție, înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 sau 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități. Majorarea stimulentului de inserție cu mai mult decât dublul nivelului actual ar putea fi un factor motivant pentru creșterea acestui procent în rândul părinților cu copiii care încă nu au împlinit 6 luni”, a explicat Raluca Turcan.

Ambele proiecte de acte normative sunt puse în transparență decizională, urmând a fi dezbătute, completate și îmbunătățite înainte de a-și urma parcursul până la adoptare.