CTP l-a făcut prost pe Vlad Voiculescu. Cu ce l-a supărat atât de tare ministrul Sănătății. Este prima reacție de acest tip a gazetarului

13 apr. 2021
CTP l-a făcut prost pe Vlad Voiculescu. Cu ce l-a supărat atât de tare ministrul Sănătății. Este prima reacție de acest tip a gazetarului
Cristian Tudor Popescu este unul dintre cei mai influenți jurnaliști din România

În trecut un mare susținător al lui Vlad Voiculescu, acum Cristian Tudor Popescu nu ezită să se declare foarte dezamăgit de prestația acestuia la conducerea ministerului Sănătății. Cazul Foișor a fost cireașa de pe tort, iar gazetarul nu s-a mai abținut și l-a numit direct prost. Acesta a criticat și declarațiile liderului USR, Dan Barna, care l-a numit diamant pe Vlad Voiculescu.

Problemele din Sănătate se țin lanț, iar după ce luni seară au murit trei oameni la Spitalul Victor Babeș, din cauza unei defecțiuni la oxigen, toată lumea se aștepta să apară și demisii. Sau măcar sancțiuni. Doar că lucrurile continuă în aceeași manieră, iar populație este din ce în ce mai iritată de ceea ce se întâmplă.

CTP îl critică din nou pe Vlad Voiculescu

CTP a arătat și el că situația este una catastrofală și a explicat într-o intervenție la Digi 24 că de data aceasta Raed Arafat a avut o prestație foarte bună și a fost coerent în tot ceea ce a transmis. Nu același lucru s-a întâmplat în cazul lui Vlad Voiculescu, care este cel mai slab comunicator din Guvern.

Este pentru prima dată când atât Mihai Gâdea, cât și Cristian Tudor Popescu au opinii similare. De obicei aceștia avea discursuri diametral opuse, ceea ce înseamnă că situația nu este deloc una roz în ceea ce-l privește pe ministrul Sănătății.

„Spunea premierul Cîțu, a ieșit la 23 să ne spună că ancheta va stabili cine sunt vinovații și ei vor plăti. Da, domnul Cîțu, vor plăti cum plătesc și cei din cazul Foișor? Acolo cine plătește, avem vreun vinovat? Nimeni. De ce? Din pricina îmbârligării cozilor partidelor din Coaliție, care nu cedează niciunul.

CTP îl face prost pe Vlad Voiculescu

Ce înseamnă că domnul Voiculescu nu e diamant, dar nu avem altul mai bun? Înseamnă că e prost, dar e prostul nostru
Îl avem pe Voiculescu, care nu e diamant, spune domnul Barna, dar e prost. Adică ce înseamnă că nu e diamant, dar nu avem altul mai bun? Înseamnă că e prost, dar e prostul nostru. Și nu permitem, pentru că noi suntem USR-Plus și nu permitem să-l dați jos. Este și ilogic ce a spus domnul Barna, e profund ilogic. A spus că deși nu e diamant domnul Voiculescu, noi nu avem altă soluție mai bună. Care noi?

USR Plus? Păi dacă USR Plus nu găsește în rândurile sale, ale membrilor, simpatizanților săi, nu găsește pe nimeni mai bun decât Voiculescu, ce împiedică USR Plus să ia un medic valoros din țara asta, un cadru universitar, o persoană mai presus de orice suspiciune în ce privește integritatea și competența și să o pună în această funcție în folosul cetățenilor, girată și sprijinită de USR Plus. E ilogic ce spune domnul Barna.

Vorbe bune despre Raed Arafat

Aceste lucruri se adaugă tragediei din seara aceasta. Domnul Arafat în apariția din această seară a fost coerent, documentat, a răspuns convingator la toate întrebările, eu nu am sesizat niște încercări de a astupa ceva, de a fenta, de a încerca să deruteze jurnaliștii, nu, a răspuns corect și documentat.

Dacă domnul Voiculescu ar fi fost lângă domnul Arafat cred că ar fi fost foarte rău, pentru că în primul rând nu avea ce să spună despre această situație, nu are competența necesară nici pe departe de a vorbi documentat despre astfel de situații de urgență și 2, aparițiile domnului Voiculescu – discut exclusiv despre apariție, nu de conținut, aia e altă treabă, putem discuta – aparițiile domnului Voiculescu au fost toate catastrofale din punct de vedere al transmisiei de mesaje, a încrederii, încheind cu ultima în care se consulta cu consiliera, dacă dă bine cu mască sau fără mască. Deci mai bine că n-a fost acolo domnul Voiculescu.

Domnul Arafat a dat cât se putea da în această situație foarte gravă și foarte greu de justificat în condițiile actuale, pe care le-am descris. Mai mult nu cred că se putea face”, a spus CTP la Digi24.