Cum alegi sala de fitness pentru antrenamente

07 mart. 2022
Cum alegi sala de fitness pentru antrenamente

Intenția de a te apuca de sport contează mult mai mult decât luna în care iei hotărârea de a începe să cauți sala potrivită pentru tine. Fiecare decizie în parte este subiectivă, însă există anumite criterii de care să ții cont atunci când faci alegerea.

Fie că îți cauți o sală de fitness în Brașov, Timișoara, Iași sau București, suntem aici să te ajutăm cu sfaturi în așa fel încât să iei cea mai bună decizie pentru viitorul tău.

Cum alegi o sală de sport

Suntem siguri că în orașul în care locuiești există mai multe săli de sport dintre care să o alegi pe cea care ți se potrivește. Sugestia noastră este să vizitezi mai multe înainte de a lua o decizie finală și să fii atent la următoarele puncte pe care să le bifeze.

1. Proximitatea

Timpul fiecăruia este limitat, așa că este important să nu petreci foarte mult în trafic pentru a ajunge la destinație. Alege o sală care să îți fie aproape de casă sau de birou și astfel vei putea merge chiar pe jos până acolo și să salvezi timp important pe care poți să îl petreci cu cei dragi sau să te odihnești după o zi lungă de muncă.

2. Orarul

Orarul este din nou deosebit de important, deoarece trebuie să se alinieze stilului tău de viață. Poate ești o persoană foarte matinală care dorește să înceapă ziua la sală sau, dimpotrivă, preferi să o închei acolo.

Dacă alegi să lucrezi cu un antrenor personal și orarul vostru trebuie să coincidă.

3. Facilități

Poate nu ești convins din prima de ce ți s-ar potrivi cel mai bine, așa că ar fi ideal ca sala să ofere mai multe facilități care să îți fie prezentate.

Cele care nu trebuie să lipsească din nicio sală sunt:

  • antrenor personal pentru antrenamente 1-1;
  • clase de grup, unde poți să te antrenezi alături de alți oameni, să legi prietenii și să vă încurajați în momentele în care vi se par grele exercițiile;
  • zonă de fitness și cardio dacă dorești să te antrenezi singur;
  • clase de cycling dacă mersul pe bicicletă ți se potrivește mănușă.

Există anumite săli care oferă și facilități extra precum piscină și saună dacă îți dorești ca relaxarea de după antrenament să fie una cu adevărat deosebită.

4. Curățenia

Ultimii ani ne-au demonstrat cât de importantă este curățenia și mai ales igiena în viața fiecăruia, în caz că unii aveau dubii despre acest lucru.

Sălile de sport, fiind locuri în care au acces multe persoane într-un interval de timp scurt trebuie să fie corect igienizate și curățate la intervale regulate de timp.

Atunci când ajungi la cea la care dorești să mergi, întreabă personalul cât de des igienizează aparatele și spațiile comune, pentru a te asigura că acest lucru se întâmplă regulat și că nu ai de ce să îți faci probleme.

5. Calificările antrenorilor personali

Un antrenor personal dedicat este unul care investește mereu în dezvoltarea sa. De cele mai multe ori aceștia au și cunoștințe de nutriție și de fizioterapie.

Aceste detalii sunt deosebit de importante mai ales dacă ai nevoie de exerciții de recuperare sau ai anumite condiții care au nevoie de o atenție specială în timpul antrenamentelor.

Primul pas l-ai făcut deja – și anume intenția de a căuta o sală pentru a începe o nouă perioadă în viața ta, una mai sănătoasă și cu atenție mai mare atât asupra corpului, cât și a minții.

Scrie pe o foaie, în telefon sau unde ți-e mai la îndemână criteriile de mai sus și altele pe care îți dorești să le îndeplinească sala în care îți vei petrece câteva ore pe săptămână, apoi caută online informații despre aceasta și despre personal, iar ultimul pas este să mergi în vizită.

Niciodată să nu lași de la tine atunci când vine vorba despre sănătate, iar mersul la sală este tocmai despre asta: despre sănătatea trupului și a minții deopotrivă.