Cum îți dai seama că ai prea mult zahăr în sânge? Care sunt primele simptome. Următorul pas este diabetul

de:
19 iul. 2021
Cum îți dai seama că ai prea mult zahăr în sânge? Care sunt primele simptome. Următorul pas este diabetul
Grupă de sânge

Diabetul este o boală care acționează în tăcere, motiv pentru care puțini își dau seama de debutul ei. Tocmai din această cauză, trebuie să știm când avem un nivel mare de zahăr în sânge, dar și care sunt semnele.

Nivelul ridicat de zahăr din sânge este în mod constant principala amenințare dacă aveți diabet de tip 2. Potrivit medicului estetician Dr. John Quinn de la Clinicile Quinn, pot apărea pe față semne relevante ale nivelului ridicat de zahăr din sânge.

Cum recunoști diabetul

Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică prin care organismul nu poate produce suficientă insulină sau insulina pe care o produce nu este suficient procesată de celule. Deși acest lucru poate părea inofensiv, insulina are sarcina de a regla glicemia, adică principalul zahăr găsit în sânge.

Tocmai din acest motiv, este vital să mențineți un echilibru delicat al zahărului din sânge. În cazul diabetului de tip 2, nivelurile ridicate de zahăr din sânge sunt principala amenințare. Legat de semnele crescute de zahăr din sânge, acestea pot apărea în locuri surprinzătoare din corp, cum ar fi fața.

”Pielea este cel mai mare organ din corp și, prin urmare, este de la sine înțeles că este afectată de nivelurile ridicate de zahăr din sânge, în special de față”, a avertizat medicul John Quinn de la Clinicile Quinn.

Potrivit doctorului Quinn, există o serie de alte semne revelatoare ale glicemiei crescute pe față.

Semnele care îți spun că nivelul de grăsimi din sânge e ridicat

”Xantelasma. Această afecțiune este cunoscută din punct de vedere medical, poate fi un semn că diabetul dumneavoastră este slab controlat și se dezvoltă de obicei atunci când aveți un nivel ridicat de grăsimi în sânge”, a avertizat medicul Quinn.

Un alt semn indicativ este micile umflături galben-roșiatice. ”Aceste umflături pot arăta adesea precum coșurile, dar diferența față de cele normale este că vor deveni de culoare galbenă”, a explicat doctorul Quinn.

Pe lângă față, aceste umflături pot apărea pe fese, coapse și spate ale genunchilor și coatelor, a adăugat el. Mai mult, etichetele pielii de pe pleoape pot indica, de asemenea, niveluri necontrolate de zahăr din sânge, a avertizat medicul Quinn.

Când trebuie să mergi la medic

Etichetele pentru piele sunt creșteri mici, moi, de culoarea pielii pe piele. Alte semne de avertizare legate de piele includ Infecții ale pielii, Piele uscată cu mâncărime, dar și zona întunecată a pielii care se simte ca de catifea.

Medicul susține că toți cei care constată astfel de simptome trebuie să meargă imediat la medicul de familie. Va fi nevoie de o serie de analize la sânge care vor oferi un diagnostic corect.