Cum îți eliberezi organismul de substanțele toxice? Cele mai importante reguli în detoxifiere: urmează acești 6 pași simpli

01 mart. 2021
Cum îți eliberezi organismul de substanțele toxice? Cele mai importante reguli în detoxifiere: urmează acești 6 pași simpli
Foto: Гоар Авдалян on Unsplash

Fie vară, fie iarnă, detoxifierea organismului este necesară a se face periodic, în contextul în care mediul înconjurător ne forțează practic să ne îmbibăm cu substanțe toxice. Așadar schimbarea modului de viață se impune pentru a ne putea menține sănătoși și cu un tonus bun. Specialiștii de la Clinica Grandismedozon propun un program foarte bun de detoxifiere, care funcționează foarte bine.

Acesta este adaptat în funcție de fiecare pacient în parte. Înainte de orice, este important, însă să respectați regulile, dacă doriți și rezultate bune.

Detoxifierea în 6 pași simpli

1. Alege corect alimentele

Pentru început, un lucru minunat pe care poți să-l faci pentru a sprijini procesul de detoxifiere a corpului tău este să-i ușurezi încărcătura și să reduci toxinele pe care la introduci în corp. Alege legume și fructe organice în loc de fast-food și alte alimente procesate. Evită mâncarea contaminată cu pesticide și modificată genetic.

2. Practică exercițiul fizic și meditația

Exercițiul fizic și meditația contribuie la menținerea unui organism sănătos. Atunci când faci sport, transpiri iar asta permite eliminarea toxinelor din corp prin piele. Studiile au demonstrat existența urmelor de arsenic, cadmiu, plumb și mercur în transpirație. Meditația, pe de altă parte, contribuie la eliberarea minții și la reducerea stresului. Stresul poate la fel de toxic pentru sănătate ca și substanțele chimice: o minte neliniștită poate cauza disfuncții în corp.

3. Alimentează-te sănătos

Detoxifierea se referă nu doar la ceea ce ar trebui să eviți, dar în primul rând la ceea ce ar trebui să consumi. O alimentație sănătoasă presupune mai multe alimente care contribuie la detoxifiere, precum usturoiul, lămâia, germenii de broccoli, fasolea neagră și legumele crude.

Deși mai multe diete contribuie la procesul de curățare și detoxifiere, recomandăm un regim alimentar bazat pe alimente organice variate, în special pe fructe și legume, nuci, semințe și germeni. Aceasta este o strategie minunată pentru detoxifierea colonului și a ficatului.

4. Purifică aerul pe care-l respiri

Respiră aer curat pentru a reduce expunerea la toxine! Deși nu poți controla expunerea la întregul mediu înconjurător, totuși poți controla calitatea aerului din locuința ta. Fumul, gazele, părul animalelor de companie, mucegaiul, și micro-organismele pot face aerul din locuința ta chiar mai toxic decât cel de afară.

Un echipament de înaltă calitate pentru purificarea aerului este cea mai bună metodă de a menține aerul din interior curat și fără toxine. Dacă nu ai posibilitatea să-ți instalezi un astfel de echipament, atunci plantele de interior sunt o bună alternativă, ele purifică aerul în mod natural, filtrează aerul și înlătură toxinele.

5. Hidratează-te

Apa este de fapt cea mai valoroasă și mai la îndemână metodă pentru detoxifierea corpului. Toate funcțiile de bază ale corpului necesită apă. Corpul tău are nevoie de apă pentru a produce salivă, pentru transpirație și pentru înlăturarea deșeurilor.

Atunci când spunem ”hidratează-te”, avem în vedere să consumi apă pură și biodisponibilă, nu avem în vedere cafeaua, băuturile energizante sau băuturile carbogazoase. Dacă însă ești unul dintre acei oameni cărora li se pare plictisitor gustul apei, încearcă să adaugi câteva felii de lămâie sau de castravete în apă.

6. Ține o cură de detoxifiere

O cură de detoxifiere este un proces ghidat, pas cu pas, care se concentrează pe rând pe fiecare organ al corpului pentru a elibera corpul de toxine. Programele de detoxifiere oferite de Clinica Grandismedozon din Brașov se concentrează pe înlăturarea patogenilor, substanțelor chimice și a metalelor grele prin curățarea limfei, a intestinului, ficatului și rinichilor. Vei fi ghidat în acest proces complex de către specialiști pentru a deschide principalele rute de detoxifiere a corpului și a valorifica abilitatea naturală a corpului de a se auto-curăța.

Un program complex de detoxifiere presupune câțiva pași, este de durată și necesită angajamentul tău, însă îți poate oferi și multe satisfacții. Dacă nu ai ținut niciodată o cură de detoxifiere, recomandăm să te programezi la clinica noastră pentru o scanare celulară cu ajutorul căreia să depistezi carențele de minerale și existența metalelor grele în corp, urmată de consiliere pentru crearea unui program individualizat de detoxifiere.

Drept rezultat al acestui proces ghidat de detoxifiere, vei ajuta corpul tău să elimine toxinele acumulate și îți vei restabili starea de bine și pofta de viață!