Cum se consumă corect apa! Multă lume face acest lucru greșit. Un specialist avertizează

de:
17 dec. 2020
Cum se consumă corect apa! Multă lume face acest lucru greșit. Un specialist avertizează

Apa poate fi considerată elixirul vieții. Nu putem trăi fără ea, iar corpul nostru a nevoie constantă de hidratare. Cum este însă corect să consumi apa? Foarte multă lume face această greșeală.

Pentru a avea un corp și o minte sănătoasă, o persoană trebuie să consume lichide suficiente întreaga zi, asta pentru că aproximativ 60% din corp este alcătuit din apă, iar toate funcțiile sale funcționează cu ajutorul acesteia.

Pe lângă faptul că o persoană trebuie să consume minim un litru de apă pe zi, cantitatea nu este suficientă. Dacă modul în care bei apa este greșit, corpul nu se va bucura de toate beneficiile acesteia.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a abordat pe larg acest subiect în carea sa ”Ce mâncăm ca să ne hrănim”. Introducerea cărții a fost făcută de autoarea Maria Timuc care a dezvoltat și ea acest subiect. Potrivit acesteia, apa nu trebuie băută rapid. Apa trebuie mâncată, adică trebuie plimbată în gură și de abia apoi înghițită.

Cu alte cuvinte, pentru a te hidrata în mod corect, apa se bea cu înghițuri mici.

„Noi credem că dacă bem apă este suficient. Profesorul Mencinicopschi spune că pentru a ne hidrata nu este suficient să bem apa, ci să luăm câte o gură de apă, să o plimbăm prin gură, să o amestecăm cu salivă și practic să o mâncăm.”, a spus Maria Timuc, în emisiunea „Voi cu Voicu”.

Cum consumi cantitatea de apă necesară zilnic

Este destul de greu să te hidratezi corespunzător în fiecare zi, dat fiind faptul că zilele sunt din ce în ce mai scurte, iar majoritatea oamenilor muncesc din greu. Totuși, există câteva trucuri care te pot impulsiona să consumi apa de care ai nevoie.

Primul pas este să ai mereu o sticlă de apă la tine. De fiecare dată când o vei vedea, îți vei aminti ce ai de făcut. Acest lucru este valabil atât la muncă cât și în geantă.

Alarma de la telefon poate fi o altă metodă. Îți poți pune alarma din 30 în 30 de minute pentru a te hidrata corespunzător.

Un alt lucru pe care îl poți face este să înlocuiești băuturile zilnice precum sucul, cu apă. Pe lângă faptul că băuturile acidulate au multe calorii, acestea sporesc senzația de sete și de asemenea, deshidratează corpul.