Cum se manifestă lipsa de potasiu? Ce simptome vei avea. Trebuie să fii atent la aceste semne. Îți pot afecta întreaga activitate zilnică

de:
14 mart. 2021
Cum se manifestă lipsa de potasiu? Ce simptome vei avea. Trebuie să fii atent la aceste semne. Îți pot afecta întreaga activitate zilnică
Durere de cap, oboseală

Știm ce importanță are calciul și fierul pentru organismul nostru, însă câți dintre noi au mai auzit despre potasiu și despre rolului lui în organismul nostru?

În cazul în care nu știai până acum, potasiul este un electrolit esențial în buna funcționare a organismului nostru. El poate reduce tensiunea arterială și de asemenae, este esențial pentru funcționarea în parametri normali a sistemului digestiv și muscular.

Când apare carența de potasiu 

Hai să aflăm cum se manifestă lipsa de potasiu și când se poate spune că situația este gravă. Primul lucru pe care trebuie să îl știi este că dacă ai o dietă săracă în nutrienți, cel mai probabil ai și deficit de potasiu.

Persoanele care consumă prăjituri, dulciuri , chipsuri sau produse de tip fast food în fiecare zi, s-ar putea confrunta cu această afecțiune. Pentru a avea nivelul optim de potasiu, este nevoie și de fructe și de legume, așa că mare atenție la alimentație.

Pe lângă alimentație, este important și stilul de viață. Dacă te știi o persoană nu foarte activă, este posibil ca alimentația să fie strâns legată de acest aspect.

Simptomele deficitului de potasiu

Este foarte simplu să îți dai seama dacă ai sau nu deficit de potasiu. Primul semn se reflectă la nivelul mușchilor. O persoană care are lipsă de potasiu își va simți mușchii slăbiți.

Care este motivul? Ei bine potasiul este elementul de care mușchiul tău are nevoie, așa că asigură-te că în are din plin. Același lucru este valabil și în cazul spaspelor musculare.

Un alt semn pe care nu ai cum să nu îl observi este ritmul caridac. Persoanele care au deficit de potasiu vor resimți un ritm cardiac anormal. În cazul în care situația se agravează, medicii sunt de părere că consecințele pot fi fatale. 

Deshidratarea continuă este un alt semn al deficitului de potasiu. Persoanele care nu au un nivel optim de potasiu se pot confrunta cu acestă senzație. Un lucru pe care îl putem face este să adaugăm o apa de cocos în meniul nostru. Ne poate ajuat pe termen scurt să rezolvăm acestă problemă. 

Alimentele boagte în potasiu

Dacă te confrunți cu astfel de simptome sau vrei să previ o astfel de afecțiune, încearcă pe cât posibil să adaugi aceste aliment în dieta ta.

Unul dintre cele mai bogate fructe în potasiu este banana. O singură banană reușește să îți asigure doza zilnică recomandată.

Ciupercile, avocado și roșiile sunt și ele la fel de bogate în potasiu, așa că le poți include în dieta ta zilnică fără nicio grijă.

Același lucru este valabil și în cazul somonului, dar și a altor tipuri de pește. Ține minte, o dietă variată este extrem de importantă pentru o bună funcționare a organismului.