Cum se prepară cea mai bună cafea acasă. Ingredientul minune care-i dă o savoare specială. Este la îndemâna oricui

12 mai 2020
Cum se prepară cea mai bună cafea acasă. Ingredientul minune care-i dă o savoare specială. Este la îndemâna oricui
Cafea

Mulți iubitori de cafea spun că cea mai bună cafea este cea făcută acasă, la ibric, denumită și turcească. Pentru a o prepara aveți nevoie de apă de cea mai bună calitate, cafea măcinată bine, pe care o puteți cumpăra direct din comerț și zahăr, preferabil brun.

Așadar se pune într-un ibric o ceașcă cu apă, o linguriță de cafea și un pliculeț de zahăr brun. Ibricul se pune pe aragaz, la foc mic sau mediu și se lasă să fiarbă.

În momentul în care apa începe să fiarbă, se lasă cafeaua să se umfle. Atenție să nu se verse peste aragaz!  Ibricul se ia de pe foc, iar cu o linguriță se adună caimacul format la suprafață și se pune în ceașcă. Ulterior, turnăm cafeaua din ibric în ceașcă.

Ingredientul care-i dă o aromă specială și pe care-l puteți cumpăra din orice supermarket este scorțișoara. Mai multe studii au arătat că scorţişoara este unul dintre condimentele cu un foarte mare conținut de antioxidanţi, ajutând la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, la reducerea inflamaţiilor, reglarea funcţionării sistemului nervos, dar și la stimularea imunităţii.