Cum se umflă facturile românilor! Hoția la care suntem supuși cu bună știință: Se întâmplă de ani de zile

23 sept. 2019
Cum se umflă facturile românilor! Hoția la care suntem supuși cu bună știință: Se întâmplă de ani de zile

S-a aflat un adevăr crunt pentru milioane de români. Plătim facturi mai mari deși nu ar trebui să ni se bage mâna în buzunare într-un mod gratuit. Se poate spune că este o hoție la care suntem supuși cu bună știință de ani de zile.

Milioane de bucureșteni pățesc acest lucru. Pierderile din rețeaua de termoficare aduc cheltuieli suplimentare pe care tot consumatorii le plătesc.

Cum se umflă facturile

Totul se întâmplă din cauza conductelor vechi de aproape jumătate de secol pe care RADET le are în București. Piererile de apă caldă și căldură sunt uriașe. Vorbim de 1,3 miliarde de litri în fiecare lună de iarnă. Calculele aparțin administratorului judiciar al ELCEN, anunță TVR.

Din apa caldă și căldura furnizate bucureștenilor se pierd pe traseu mii de tone de apă. Reprezentanții ELCEN susțin că, din această cauză, sunt nevoiți să compenseze cu apă de adaos: 1225 de tone pe oră vara și 1835 de tone pe oră în sezonul rece. Valorile maxime pot ajunge la 2600 de tone.

Trei sferturi din rețeaua de conducte a RADET este mai veche de 40 de ani. Iar nota de plata ajunge, lună de lună, la consumatorii care depind de cele două companii.

Situația ar putea deveni și mai rea dacă primăria nu își va plăti cât mai repede datoria istorică de peste 3 miliarde și jumătate de lei pe care o are către compania de termoficare.