Cum slăbesc, de fapt, vedetele de la Hollywood? Apelează la o metodă folosită încă din cele mai vechi timpuri

01 iun. 2020
Cum slăbesc, de fapt, vedetele de la Hollywood? Apelează la o metodă folosită încă din cele mai vechi timpuri

Fastingul este una dintre cele mai în vogă diete de slăbit pe care fiecare dintre noi a încercat-o cel puțin o dată în viață, intențional sau nu.

Și asta pentru că, în traducere liberă, fastingul nu este nimic altceva decât postul negru: Alternarea perioadelor în care mâncăm, cu perioade de cel puțin 16 ore în care nu mâncăm.

Fastingul aduce o serie amplă de beneficii celor care nu au contraindicații din partea medicului:

„Controlează nivelul zahărului în sânge prin reducerea rezistenţei la insulină, organismul luptă mai bine cu inflamaţia de orice natură, sporeşte sănătatea inimii prin reglarea tensiunii, scăderea trigliceridelor şi a nivelului de colesterol, creşte performanţele creierului şi previne bolile degenerative, ajută scăderea în greutate prin accelerarea metabolismului, creşte nivelul hormonilor de creştere, care reglează procesele din corp, pierderea în greutate şi întăresc masa musculară, întârzie îmbătrânirea, susţine longevitatea, ajută în prevenirea cancerului şi creşte eficienţa tratamentelor pentru această boală”, potrivit Digi24.ro

Una dintre vedetele de la Hollywood care folosesc această dietă este nimeni alta decât Jennifer Anniston. Fastingul presupune post negru timp de minim 16 ore, însă, în această perioadă sunt permite apa, ceaiurile și cafeaua neîndulcită. Tocmai de aceea, dieta este una ușor de ținut pentru Jennifer Aniston, întrucât își poate începe ziua cu un suc de țelină și o cafea.

Medicii recunosc și ei efectele benefice ale fastingului. Gabriela Profir, medic nutriționist, susține că cel puțin 16 ore fără masă duc la activarea funcției de autofagie, prin care celulele bolnave sunt pur și simplu autodistruse.

„După cel puţin 16 ore de nemâncare se activează funcţia de autofagie a organismului. Celulele deteriorate, afectate de viruşi, de bacterii sau paraziţi sunt fagocitate, adică mâncate, autodistruse, încât se produce un reset al organismului”, susține Gabriela Profir.

Pe de altă parte, medicii atrag atenția și asupra pericolelor reprezentate de o asemenea dietă. În acest sens, fastingul nu este recomandat bulimicilor sau celor care suferă de anorexie, și nici diabeticilor sau celor cu boli cardiovasculare, pentru că generează o scădere a glicemiei.