Cutremur în cazul Caracal! Le-a furnizat Dincă fete americanilor de la Deveselu? Concluziile FBI

16 oct. 2019
Cutremur în cazul Caracal! Le-a furnizat Dincă fete americanilor de la Deveselu? Concluziile FBI

Cazul Caracal părea că se apropie de final, însă adevărul este încă departe, iar anchetatorii încearcă să facă lumină în întunericul lăsat de Gheorghe Dincă în urmă. Pentru că abordarea dosarului a fost una deficitară încă de la debut, procurorii au decis să apeleze la sprijinul celor de la FBI pentru a descifra mintea monstrului din Caracal.

Agenții FBI au ajuns în România acum ceva timp și l-au analizat pe Gheorghe Dincă din punct de vedere psihologic și comportamental. Surse din Poliția Română au dezvăluit pentru Evz,că, printre altele, monstrul, a fost întrebat și dacă are cunoștință despre „plasarea” unor fete militarilor americani de la Deveselu

„A fost una dintre temele abordate de către cei de la FBI, în cadrul audierilor la care au participat, alături de anchetatorii români”, a spus Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), Iulian Surugiu. „Gheorghe Dincă le-a spus că nu a furnizat tinere pentru soldații americani”, a dezvăluit acesta pentru EVZ.

Concluziile FBI, la dosar

Acesta a subliniat faptul că tema unei eventuale implicări a militarilor în acest caz era una care trebuia lămurită și, din acest motiv, o anchetă a autorităților din SUA a vizat tocmai acest aspect. „Din păcate, cazul de la Caracal nu este singular. Evenimente asemănătoare au avut loc și în alte zone ale țării. Aceasta este adevărata problemă”, a subliniat președintele SNAP, Iulian Surugiu.

„Cei de la FBI sunt specializați pe criminali în serie. Ar avea aceeași valoare juridică la fel ca examinarea făcută de specialistul de la IGPR. Ei au mai multă experiență în astfel de cazuri, fiindcă la ei sunt mai multe. Analiza e făcută în baza unei comisii rogatorii. Din moment ce există făcută, ea poate fi atașată la dosarul cauzei”, a declarat și Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă, la România TV.