Cutremur pe scena politică! Elena Udrea și Ioana Băsescu, condamnate la închisoare. Câți ani ar urma să stea după gratii

02 mart. 2021
Cutremur pe scena politică! Elena Udrea și Ioana Băsescu, condamnate la închisoare. Câți ani ar urma să stea după gratii
Elena Udrea este fost ministru în perioada dominației PDL

Un dosar care părea că nu se va mai termina niciodată zguduie puternic lumea politică. Elena Udrea și Ioana Băsescu au fost condamnate la închisoare cu executare pentru mai multe fapte de corupție, care ar viza finanțarea campaniei prezidențiale a lui Traian Băsescu din anul 2009. Deciziile nu sunt definitive și pot fi atacate la Curtea Supremă.

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare pentru trei fapte de corupție (o faptă de instigare la delapidare și două fapte de instigare la spălare de bani).

Elena Udrea, 8 ani de închisoare

Elena Udrea a primit o sentința și mai aspră: 6 ani de executat, plus un spor de 2 ani, adică 8 ani de închisoare în total. Se aplică vechiul Codul penal. Condamna pe Elena Udrea la 6 ani pentru instigare luare de mita. Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru instigare la luare de mita (altă faptă). Condamna pe Elena Udrea la 6 ani pentru spalare de bani. Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru spalare de bani (alta fapta). Condamna pe Elena Udrea la 3 ani închisoare pentru spălare de bani (a treia fapta). Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru spalare de bani (alta fapta). Condamnă pe Elena Udrea la 4 ani închisoare pentru spălare de bani (a cincea faptă).

Elena Udrea mai are de dat și aproximativ un milion de lei, se arată în hotărârea instanție. Banii vor fi confiscați.

De asemenea, Gheorghe Nastasia a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare și pentru luare de mită și Vasile Tarhon, fostul președinte al Consiliului Județean Tulcea, 4 ani de închisoare. Ioan Silviu Wagner, cel care este director general al companiei Oil Terminal a fost și el condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare.