De aici puteți cumpăra cea mai ieftină benzină din țară! Veți economisi mulți bani

19 oct. 2019
De aici puteți cumpăra cea mai ieftină benzină din țară! Veți economisi mulți bani

Vești bune pentru șoferi. Concurența între giganții petrolieri aduc scăderi de prețuri la benzină și motorină. Asta după ce prețurile explodaseră la un moment. Așadar, începând cu această lună,  octombrie, compania Petrom a decis să ieftinească prețul la benzină cu 10 bani pe litru, iar pe cel la motorinp cu 11 bani pe litru.

Ieftinirile sunt datorate scăderii cotațiilor internaționale ale produselor petroliere. Surprinzător, dar la nivel european, conform datelor furnizate de Oil Bulletin, serviciul de monitorizare al prețurilor al Comisiei Europene, România are al treilea cel mai mic preț al carburanților, după Bulgaria și Polonia.

De unde cumpărăm cea mai ieftină benzină

Cea mai ieftină benzinărie a Petrom din Capitală și se pare că și din țară este cea de pe Șoseaua Alexandriei, care potrivit aplicației Monitorul Prețurilor, proaspăt lansată de Consiliul Concurenței, costă 5,46 lei litrul. Și asta după mult mediatizata ieftinire.

Prețul motorinei standard a scăzut și el, până la 5,69 lei pe litru, la aceeași stație și este cel mai mic preț din Bucureși. În plus, un preț similar găsim și la alte două benzinării din București, operate tot de Petrom, Jiului și Petrom City.

România ocupă locul 8 în clasamentul țărilor din Uniunea Europană, când vine vorba despre cele mai mici prețuri la motorină. Taxele reprezintă, la noi, 53% din prețul unui litru de benzină și 49% dintr-un litru de motorină, conform România Tv.