De câte vizualizări ai nevoie pe Youtube pentru a câștiga 10.000 de dolari? Ce sume încasează Selly, Dorian Popa și Izabela Stress în fiecare lună

11 mart. 2021
De câte vizualizări ai nevoie pe Youtube pentru a câștiga 10.000 de dolari? Ce sume încasează Selly, Dorian Popa și Izabela Stress în fiecare lună
Izabeala Stress

România nu pare a fi încă o țară foarte atractivă pentru Youtube, dacă ne uităm pe costul pe care gigantul Google îl oferă pentru o vizualizare, respectiv pentru un click. Comparativ cu SUA, stăm cam de 10 ori mai prost, iar dacă acolo poți ajunge chiar milionar postând clilpuri virale, nu același lucru este valabil la noi.

Cei mai de succes vloggeri din România la ora actuală sunt Selly și Dorian Popa, aceștia intrând des în trending Youtube. Cei doi sunt foarte apreciați de internauții din țara noastră, care le urmăresc fiecare video cu interes. Deși amândoi strâng zeci de milioane de vizualizări pe Youtube, aceștia încasează în medie cam 10.000 de dolari lunar pentru click-uri. Simultan, ei mai primesc bani și pentru publicitatea directă și astfel își suplimentează serios veniturile.

(Informaţiile publicate de Voxbiz.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor).

Izabela Stress face în medie 50.000 de dolari din Youtube

Trebuie menționat că dacă privitorii sunt din România, atunci costul vizualizărilor din Youtube este relativ mic. Izabela Stress este o tânără din Suceava, cu peste 8 milioane de abonați și care postează clipuri cu baloane. Mai exact aceasta le modelează în diverse forme și sunt destinate relaxării. Fanii ei sunt, însă în special din afara țării, ceea ce face ca veniturile ei să fie mult mai mari, comparativ cu Selly sau Dorian Popa. Izabela ar încasa lunar în medie 50.000 de dolari, conform estimărilor unor site-uri de profil.

Dacă la început, Selly, care a ajuns la aproape 3 milioane de abonați pe Youtube, refuză să spune cifre exact în materie de câștiguri, acum tânărul a decis să fie sincer cu fanii și le-a spus adevărul.

„Variază mult de la lună la lună. Am arătat exact în Academia de Vlogging câți bani se fac pe lună și pe an doar din monetizarea YouTube. Orientativ așa, pot fi sub sau peste 10 mii de euro pe lună, în funcție de vizualizările din luna respectivă și perioada din an”, a mărturisit Selly pe Instagram.

Dorian Popa ajunge la 100.000 de dolari pe lună din Youtube, dar nu din vizualizări

Dorian Popa a vorbit și el deschis despre sumele pe care le încasează din rețelele de socializare. Acesta are aproape 2 milioane de abonați, dar este foarte activ pe contul său și atrage multe vizualizări.

„Din vizualizări faci între 7 și 15.000 de dolari pe lună și dacă mai faci și publicitate bine gândită poți să te duci între 20 și 40.000 de euro pe lună, deci plus vizualizările, te duci undeva între 30 – 50.000 și dacă mai ai și contracte pe un an, cum am eu, sar de o sută lejer”, a explicat Dorian Popa, la Aleph News.

Așadar, dacă nu ești deja o vedetă consacrată, care poate câștiga venituri suplimentare și din imagine, Youtube te va plăti cu aproximativ 10.000 de dolari, dacă atingi zeci de milioane de vizualizări.

Izabela Stress, de exemplu a strâns la un clip de-al său, chiar și 514 milioane de vizualizări, însă aceasta este foarte populară la nivel internațional și mai puțin pe plan local.

Video cu Izabela Stress