De ce miros rufele mele?

27 iun. 2024
De ce miros rufele mele?

Să recunoaștem: suntem cu toții ocupați. Între școală, muncă și familie, nu ne mai rămâne prea mult timp pentru a ne ocupa de lista tot mai mare de treburi casnice. Așa că atunci când hainele tale miros după spălare, poate fi o adevărată pacoste. Luați în considerare aceste sfaturi pentru a elimina acel miros enervant de mucegai.

Uscați bine hainele

Poate că nu vă dați seama, dar prima apărare împotriva hainelor urât mirositoare începe chiar înainte de a ajunge la mașina de spălat. Modul în care depozitați hainele murdare înainte de a le spăla poate afecta modul în care acestea miros după ce sunt spălate. Hainele umede și hainele murdare fără o circulație adecvată a aerului sunt terenuri de reproducere pentru bacterii urât mirositoare, mucegai sau ciuperci – toate acestea pot contribui la un miros neplăcut care persistă după spălare.

Curățați-vă mașina de spălat

Uneori, cauza rufelor urât mirositoare este chiar mașina de spălat. În timp, părți ale mașinii de spălat se pot înfundă cu reziduuri de detergent sau balsam de rufe acumulate, care pot deveni un teren de joacă pentru bacterii. Curățarea regulată a mașinii de spălat poate elimina această problemă și vă poate pune pe calea unor haine mai bine mirositoare.

Dacă mașina dvs. de spălat nu vine cu un ciclu de curățare, încercați acești pași simpli:

  • Porniți mașina de spălat cu o încărcătură goală la cea mai mare temperatură și folosiți două căni de oțet în loc de detergent
  • Frecați tamburul metalic cu un burete curat pentru a îndepărta orice reziduu încăpățânat
  • Rulați ultima încărcătură goală folosind apă caldă pentru a clăti murdăria, precum și orice miros persistent de oțet

Folosiți ciclul fierbinte al mașinii de spălat

Majoritatea bacteriilor nu pot supraviețui în apă fierbinte, ceea ce înseamnă că hainele spălate folosind ciclul fierbinte al mașinii de spălat sunt mai proaspete. În primul rând, asigurați-vă că verificați etichetele de pe haine pentru a vă asigura că țesătura poate rezista la temperatura apei fierbinți.

Evaluați utilizarea detergentului dvs.

Dacă hainele dvs. miros după spălare, examinați detergentul pentru a vedea dacă acesta poate fi cauza. Adăugați noi parfumuri, cum ar fi parfumurile de rufe, dacă este necesar. Cu toate acestea, aveți grijă să nu folosiți parfumuri doar pentru a acoperi o altă problemă a mașinii dumneavoastră de spălat.

Tags: