De ce nu se mai vindecă oamenii din Timișoara de COVID-19. Ce secret ascundea medicul Virgil Mustea

09 apr. 2020
De ce nu se mai vindecă oamenii din Timișoara de COVID-19. Ce secret ascundea medicul Virgil Mustea

La începutul epidemiei de coronavirus în România, vindecările din Timișoara păreau spectaculoase. Deși erau mai puțini infectați și mai puțini internați decât în București, rezultatele pozitive au impresionat pe toată lumea. În spatele tratamentului minune se afla celebrul medic infecționist de la Spitalul Victor Babeș de pe Bega, Virgil Musta.

Grupul de comunicare strategică a comunicat numărul persoanelor vindecate, pe județe, doar până pe 30 martie, când la București s-au înregistrat rezultate mai bune: 55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj.

Astăzi avem 406 persoane externate și vindecate, dar nu mai știm de unde provin. Timișoara numără 191 de cazuri, potrivit ultimelor comunicări.

Conform surselor VoxBiz, medicul Virgil Musta ar fi obținut rezultate foarte bune și pentru că în tratamentele contra coronavirus ar fi utilizat un medicament din SUA, experiemental, dar care nu ar fi fost omologat încă.

Cum motiva medicul numărul mare de vindecări pe 23 martie

„În țara noastră nu avem încă o experiență pentru tratamentul acestei patologii. Ne inspirăm din studiile făcute în China și probabil, acum ce se realizează în Italia și încercăm să găsim schemele optime pentru pacienții noștri. Neexistând un protocol național de tratament, schemele nu diferă foarte mult. Fiecare spital își alege protocolul pe care îl consideră. Noi suntem în permanentă legătură cu domnul profesor Streinu Cercel de la Institutul Balș, care este și coordonatorul nostru. Împreună hotărâm politica terapeutică a pacienților. (…)

Pentru formele asimptomatice și foarte ușoare, noi folosim o anumită schemă de terapie care diferă puțin de ceea se întâmplă în restul țării. Pentru formele severe și cei care necesită TI folosim aceeași schemă. (…)

Experiența noastră arată că după începerea administrării medicametului în 3 – 5 zile de la administrare s-au negativat. Am așteptat să obținem 2 teste negative consecutive după care am făcut externarea pacienților”, spunea Virgil Musta.