De la clasic la modern – Evoluţia sloturilor

09 aug. 2023
De la clasic la modern – Evoluţia sloturilor

Sloturile sunt fără îndoială unele dintre jocurile care au în spate o istorie remarcabilă, una care nu se mai întâlneşte la nici un alt joc de noroc de noroc. De la slotul mecanic inventat de către Fey până la sloturile video care te încântă astăzi, nu poţi decât recunoaşte că progresul obţinut de păcănele este cu adevărat unul de excepţie.

Poate şi din această cauză sunt atât de populare, prezenţa lor în oferta unui cazino online numărând mii de titluri şi surclasând celelalte jocuri de noroc ca număr. Cum au evoluat şi unde pot să ajungă aceste jocuri cu atât de mare potenţial vom parcurge în rândurile următoare, deci nu strică să ne urmăreşti cu atenţie.

Istoria adevărată

Nimeni nu şi-ar fi imaginata vreodată că un joc mecanic va ajunge să fie cel mai popular joc de noroc din cazinourile de astăzi. Vorbim evident de primul slot, cel inventat de către un emigrant bavarez, slot care avea să revoluţioneze în mod cert industria jocurilor de noroc.

Charles Fey se stabileşte în oraşul San Francisco şi îşi pune în evidenţă talentele de inventator înfiinţând o companie împreună cu 2 conaţionali, companie axată mai ales pe parte electrică. Se simte însă atras de către aparatele mecanice şi în anul 1895 ajunge să inventeze primul slot mecanic din istorie.

Să ne înţelegem, aparate mecanice existau în America anilor 1800 însă eliberau numai jetoane sau bilete. Fey speculează aceasta lacună de pe piaţă şi realizează primul slot mecanic care de această dată elibera monede.

Simbolurile erau inspirate din jocul de poker aşa că pe rolele aparatului aterizau inimi negre şi roşii, diamante, potcoave şi clopoţei de aur. Acestea din urmă reprezentau jackpotul jocului şi dacă aveai norocul să le aliniezi pe linia centrală a celor 3 role câştigai un premiu important la acea vreme.

Astăzi poţi spera la bonusuri casino care să te ajute să faci acest lucru dar în acele timpuri să câştigi fie şi o monedă prin intermediul unui asemenea aparat era considerată o adevărată realizare.

Numele aparatului, Liberty Bell, nu este nici el ales la întâmplare şi are conotaţii puternice în inimile americanilor. Reprezintă unul dintre cele mai puternice simboluri ale independenţei SUA şi se crede că a fost tras odată cu citirea renumitei Declaraţiei de Independenţă la 8 iulie 1876.

Tehnologia sloturilor

Orice invenţie, oricât de populară ar fi aceasta, trebuie să ţină pasul cu tehnologia. Şi acest lucru nu a întârziat să se producă şi în cazul sloturilor, că de altfel în  toate ramurile industriei. Slotul Liberty Bell era acţionat cu o manetă, deci totul se desfăşura mecanic.

Introduceai o monedă de o anumită valoare în fanta destinată acestui scop, acţionai energic maneta şi aceasta punea în mişcare cele 3 role ale slotului. Odată aliniate, vedeai dacă pe mijloc apar 3 simboluri identice, caz în care erai premiat cu câteva monede.

Însă în aul 1964 lucrurile aveau să se schimbe odată cu apariţia pe piaţă a slotului Money Honey. Deşi maneta încă nu dispare, rolele jocului erau acţionate de această dată în întregime electric, o schimbare majoră faţă de slotul mecanic care îi aparţine lui Fey.

Ceea ce se remarcă la acest slot este faptul că magazia de monede era una cuprinzătoare, slotul putând plăti până la 500 de monede la un singur câştig. Poate părea puţin impresionant astăzi dar la acea vreme un asemenea premiu era un adevărat jackpot, fapt care a dus la explozia în popularitate a acestor aparate.

Şi tot în America, în anul 1976, compania Fortune Coin realiza primele jocuri video acţionate în întregime electric. Deşi ecranul aparţinea unui televizor marca Sony modificat, este momentul în care sloturile au invadat la propriu cazinourile şi au ajuns să fie în scurt timp cele mai populare jocuri de noroc din lume.

Realitatea Virtuală

Conceptul de realitate virtuală nu este atât de nou pe cât ai putea crede. Dar un cazino virtual este cu adevărat o realizare majoră, indiferent din ce punct de vedere ai privi lucrurile. Nu trebuie decât să îţi pui o cască VR şi să dai drumul efectiv la joc.

Se anunţă o experienţă cum nu ai mai trăit până acum într-un cazino şi asta datorită triumfului la propriu a tehnologiei. Prin intermediul căştii VR te poţi bucura de jocul favorit ba mai mult decât atât, te poţi plimba prin cazino şi îl poţi alege de unul singur.

Există unele cazinouri care îţi permit chiar să interacţionezi cu ceilalţi jucători, deci senzaţia trebuie să fie una cu adevărat copleşitoare. Dar că toate ideile aflate la început de drum, costurile pentru această experienţă unică sunt unele destul de mari.

Echipamentul necesar logării la un cazino VR este unul care pleacă de la 1000 de dolari şi aceste cazinouri aflate în spaţiul online sunt şi puţine ca număr. Dar dacă stai să compari slotul lui Fey cu ce ţi se oferă astăzi în spaţiul virtual credem că merită din plin această investiţie care în cele din urmă se poate amortiza într-o secundă dacă ai o mână norocoasă la sloturi.

Concluzie

De la clasic la modern, sloturile au atras dintotdeauna jucătorii pentru modul simplist în care se joacă dar şi prin câştigurile importante pe care ţi le pot ceda într-o secundă. Nu uita însă că sloturile sunt exprimarea supremă a unui joc de noroc aşa că alege întotdeauna să le joci responsabil şi să iei de la ele numai partea benefică a acestora.