De necrezut! El este pensionarul cu cel mai mare venit din Europa: Suma fabuloasă încasată de la statul român

28 aug. 2019
De necrezut! El este pensionarul cu cel mai mare venit din Europa: Suma fabuloasă încasată de la statul român

România este una dintre cele mai sărace țări din Europa. Milioane de pensionary trăiesc sub limita sărăciei. După o viață de muncă primesc de la statul român 1000 de lei pe lună. PSD și fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, s-au lăudat că odată cu noua lege a pensiilor vor rezolva inechitățile din sistem. Nici vorbă.   

Pensiile au crescut cu câteva sute de lei, dar toată creșterea a fost înghițătă de inflație. Mai mult, de pensiile speciale nu s-a legat nimeni. Acestea se încăsează în continuare fără probleme. Mai mult, și acestea s-au mărit.

Cel mai bine plătit pensionar din Europa

În ciuda faptului că mii de pensionari nu-și permit nici măcar medicamentele cu pensia încasată în fiecare lună, România are cel mai bogat pensionar. Acesta încasează o sumă lunară fabuloasă de la statul român.

Pare greu de crezut, dar pensionarul cel mai bine platit din Europa este din România. Sunt date oficiale de la Casa Nationala de Pensii. Fostul procuror șef, Gheorghe Bălășoiu sparge banca în fiecare lună. Are o pensie netă de 55.734 lei, echivalentul a aproximativ 12.000 de euro.

Înaintea măririlor acordate de stat, Gheorghe Balasoiu incasa lunar 34.700 lei net. În primă instanță, acesta a beneficiat de o marire de 16.634 lei, apoi încă aproximativ 4700 lei.

Interesant este că din cei aproximativ 12.000 de euro încasați pe lună, Bălășoiu doar aproape 4000 lei provin din contributia obligatorie pentru pensie pe care a achitat-o fostul magistrat de-a lungul carierei sale, adica din bugetul asigurărilor sociale de stat. Restul sumei este suportată din bugetul de stat, adica din banii contribuabililor.