De necrezut! Pensia șocantă pe care o va încasa Donald Trump. Până și românii au pensii mai mari

de:
22 ian. 2021
De necrezut! Pensia șocantă pe care o va încasa Donald Trump. Până și românii au pensii mai mari
Donald Trump, fostul președinte SUA

Situație șocantă la Casa Albă. S-a aflat ce pensie va încasa fostul lider al Statelor Unite, Donald Trump după ce Joe Biden a preluat conducerea țării. Unii români încasează pensii și mai mari de atât. 

Donald Trump este oficial fostul președinte al Statelor Unite. Acesta urmează să beneficieze de pensia pe care toți foștii președinți o iau la final de mandat, care este una destul de consisentă, scrie voceabanilor.ro.

Ce pensie va avea Donald Trump

Potrivit sursei citate, Donald Trump va încasa anual 221.400 de dolari. Cu alte cuvinte, fostul președinte va avea o pensie de 18.450 de dolari pe lună.

Deși pare o sumă destul de mare pentru România, există pensionari români care câștiga chiar mai mult decât Donald Trump. Ministrul Muncii, Raluca Turcan preciza în urmă cu ceva timp că cea mai mare pensie din România este de 78.634 de lei pe lună, adică peste 19.600 de dolari, pe când Trump va încasa doar 18.450 de dolari pe lună.

Situația lui Trump însă este mai complicată spre deosebire de cea a foștilor lideri ai Statelor Unite. Nu se știe însă dacă acesta va primi sau nu pensia, deoarece, conform CNN, acesta a fost pus sub acuzare în Senatul american.

Cu alte cuvinte, legea din America prevede că un preşedinte nu va primi pensie dacă este demis din birou. În cazul lui Trump însă, lucrurile sunt mai complicate decât pare. El a părăsit deja Casa Albă, însă procedura de demitere și de acuzare a continuat oricum, așa că pensia va fi o surpriză chiar și pentru Trump.

Ce beneficii are un fost lider al Statelor Unite

Dacă vă întrebați ce beneficii au foștii lideri ai Statelor Unite, ei bine, acestea ajuns să depășească și suma de 1 milion de dolari pe an. Conform sursei citate, printre benefiiciile foștilor președinți se numără călătoriile, spațiile de birou, dar și salariile pentru echipele lor.

Potrivit unei analize realizată în anul 2000, de National Taxpayers Union Foundation, până în prezent foştii preşedinţi americani au încasat beneficii în valoare totală de 56 de milioane de dolari.

Donald Trump nu ar fi singurul care s-ar bucura de așa sume. Potrivit analizei, Bill Clinton, George W. Bush, dar şi Barack Obama, au încasat câte 500.000 de dolari în anul 2020, sub formă de subvenţii pentru plata chiriilor unor spaţii de birouri.