Demisie de răsunet în Guvern! Vlad Voiculescu a provocat un scandal imens. Gest fără precedent

11 mart. 2021
Demisie de răsunet în Guvern! Vlad Voiculescu a provocat un scandal imens. Gest fără precedent

Este scandal imens în Guvernul Cîțu. Seria de gafe a lui Vlad Voiculescu a creat haos și în coaliție. Atât premierul Florin Cîțu, cât și alți miniștri au cerut demiterea ministrului Sănătății. Mai mult și președintele Klaus Iohannis ar fi transmis semnale în acest sens. Dacian Cioloș și Dan Barna, liderii USR-PLUS se opun, însă.

În acest context, Bogdan Oprea, cel care a fost numit purtător de cuvânt chiar de Vlad Voiculescu în urmă cu două luni și-a dat demisia. Mai mult decât atât, și o altă consilieră apropiată de ministrul Sănătății a decis să plece. Haosul este total în cadrul ministerului, iar în contextul pandemiei lucrurile sunt cu atât mai grave.

Scandalul de acum vine de la publicarea bazei de date cu oamenii implicați în siguranța națională. Practic a fost devoalat un secret de stat, ceea ce specialiștii spun că ar fi foarte grav. Detalii AICI

Cine este Bogdan Oprea

Demisia lui Bogdan Oprea este ca un semnal de alarmă întrucât acesta era un om cheie în minister. Acesta are licență de paramedic, este voluntar SMURD și cadru universitar la Facultatea de Jurnalism din anul 2007.

Ca specialist în comunicare, Bogdan Oprea are o experiență de aproape 10 ani în administrație publică, atât la nivelul Uniunii Europene (printre altele, consilier de rang înalt al UE pentru comunicare și vizibilitate în cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova), cât și în România (printre altele, ca purtător de cuvânt al președintelui României și șef al Departamentului de Comunicare Publică al Administrației Prezidențiale și purtător de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului), transmitea Ministerul Sănătății la sfârșitul lunii ianuarie.