Descoperirea care uimește toată planetă! Anunțul cercetătorilor este clar: S-a confirmat existența unor monștri

01 nov. 2019
Descoperirea care uimește toată planetă! Anunțul cercetătorilor este clar: S-a confirmat existența unor monștri

Aceasta este descoperirea care uimește toată planetă! Nimeni nu se aștepta la așa ceva, dar totuși, anunțul cercetătorilor este clar. S-a confirmat existența monștrilor marini.

S-au descoperit fosilele unui monstru marin vechi. Acesta ar fi trait în urmă cu 150 de milioane de ani.

Monstrul marin, în Polonia

s-a dat publicității și țara unde au fost găsite fosilele. Este vorba despre Polonia. Resturile pietrificate aparțineau unui pliosaur, o reptilă dispărută care putea atinge peste 30 de metri lungime și o greutate de câteva tone.

Fosilele au fost descoperite într-un câmp de porumb din Krzyzanowice, în apropierea munților Swietokrzyskie, o zonă pe care studiul o descrie drept bogată în fosile de reptile costiere și pelagice.
Dar asta nu e tot. Unul dintre descoperitori, paleontologul Daniel Tyborowski, a descris în detaliu dimensiunile platozaurilor. „Aveau cranii puternice, mari și maxilare masive, cu dinți mari și ascuțiți”, a spus Tyborowski. „Creaturile au trăit în perioada jurasică târzie”, a adăugat acesta, conform foxnews. .
Cercetătorii nu s-au oprit aici. Au mai descoperit oase de broaște țestoase antice și oase ale strămoșilor crocodililor moderni.

Tyborowski, care a spus că descoperirile au fost primele pentru Polonia, speră că cercetătorii vor mai găsi astfel de fosile. În decembrie, a mai fost descoperită fosila unui „monstru de mare” în vârstă de 180 de milioane de ani, din epoca Jurassic, fiind asemănătoare cu a unui delfin.