Detalii neștiute despre celebrul Cristian Tudor Popescu. Care este numele lui real și ce studii are CTP, de fapt. Puțini știu adevărul ținut mult timp ascuns

30 dec. 2020
Detalii neștiute despre celebrul Cristian Tudor Popescu. Care este numele lui real și ce studii are CTP, de fapt. Puțini știu adevărul ținut mult timp ascuns
Cristian Tudor Popescu apare săptămânal la Digi24

Cristian Tudor Popescu este astăzi jurnalistul din România cu cel mai mare impact la public. Fie că-și prezintă opiniile caustice la televizor sau în scris, în editorialele sale de pe Republica, gazetarul reușește să capteze atenția a milioane de români. Puțini știu că la bază, CTP nu este nici măcar jurnalist.

(Atenție! Acest articol nu poate fi preluat decât cu precizarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această normă, înseamnă acordul de a ne plăti drepturile de autor pentru articol!)

Cristian Tudor Popescu a fost un elev și student eminent

Cristian Tudor Popescu nu a avut o viață chiar ușoară. S-a născut pe 1 octombrie 1956, iar cele care l-au crescut au fost bunica și mama întrucât tatăl a dorit să divorțeze chiar înainte de nașterea lui. Jurnalistul a fost un foarte bun elev și student, chiar eminent. Media sa la bacalaureat a fost una excepțională, 9.83 într-o perioadă în care notele mari nu se acordau cu atât de mare ușurință.

„Eu am facut liceul într-o perioada în care cultura generală era un motiv de mândrie. Dacă aveai cunoștințe în mai multe domenii, dacă vorbeai corect românește, erai un om respectat, un om “cu carte”. Și exista o anume gratuitate în actul de a învăța, voiai pur și simplu să știi ca să-ți reduci neștiința, în care nu te simțeai bine, nu gândindu-te neapărat că vei avea astfel o slujbă mai bună sau bani mai mulți.

Nici măcar notele nu erau un scop. Media mea la Bacalaureat a fost 9.83, dar în timpul liceului am avut note de toată mâna, fiindcă citeam ce voiam și când voiam eu. Dar citeam, stimați liceeni de azi, chiar citeam”, a povestit Cristian Tudor Popescu.

Ce facultate a absolvit CTP

După absolvirea liceului, CTP a fost admis la  Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București, obținând diploma de inginer. Și aici s-a descurcat foarte bine, dar nu a lucrat în domeniu. Fiind foarte talentat și în domeniul literar, s-a orientat spre jurnalism.

CTP a fost un elev și un student eminent

În anul 1991 s-a angajat la cotidianul Adevărul, în funcția de redactor șef adjunct, iar din 1996 până în anul 2004 a devenit redactor șef al publicației. În același timp, el a coordonat și Adevărul literar și artistic între anii 1996-2000.

În anul 2004 a plecat de la Adevărul, împreună cu alți 81 de jurnaliști și împreună cu Mircea Dinescu au creat ziarul Gândul, care ulterior a fost cumpărat de Adrian Sârbu, iar în prezent îi aparține lui Radu Budeanu, patronul CanCan, Ciao și ProSport.

Cristian Tudor Popescu a fost ales în anul 2003 președinte al Clubului Român de Presă. A rămas în funcție până în 2006, pe motivul ”mercenarilor din presă româneasca”.

Care este numele real al lui Cristian Tudor Popescu

Un alt detaliu pe care foarte puțini îl știu despre Cristian Tudor Popescu este cel referitor la numele său. Pe CTP îl cheamă de fapt Cristian Popescu. Numele de Tudor este prenumele tatălui său, pe care l-a căpătat în urma unei înțegeri cu poetul Cristian Popescu care presupunea ca primul dintre cei doi care va publica un text să își păstreze numele, iar celălalt să facă o schimbare care să îi deosebească, au dezvăluit jurnaliștii de la voceabanilor.ro.

Viața sa de familie a fost de asemenea foarte incitantă. Jurnalistul a divorțat de patru ori și în prezent are doi băieți din căsniciile trecute. Dacă fiul cel mare are o carieră de succes și deține propria firmă, de cealaltă parte, fiul cel mic a trecut bacalaureatul după a treia încercare, semn că nu prea i-a semănat tatălui său extre de inteligent și responsabil.