Dezastru pe RCS & RDS și Ringier! El este românul care va deveni cel mai puternic jucător din media online

21 oct. 2019
Dezastru pe RCS & RDS și Ringier! El este românul care va deveni cel mai puternic jucător din media online

Celebrul mogul Adrian Sârbu a decis să-și vândă aproape toate publicațiile online. După ProSport și ProMotor a venit rândul unor alte branduri puternice să fie înstrăinate: Gândul, Descoperă, CSID, Apropo TV și Go4IT. Cumpărătorul este același, Radu Budeanu, fondatorul CanCan și Ciao.

Fostul șef de la Pro Tv vrea să se concentreze pe lansarea noii lui televiziuni, Smart Tv, așa că a acceptat oferta făcută în urmă cu o săptămână de Radu Budeanu, care va prelua și echipamentele și angajații.

Informația a apărut prima dată pe profit.ro și confirmată de capital.ro și de alte surse din piață. Radu Budeanu devine la doar  40 de ani astfel cel mai puternic jucător din industria media online, prin compania sa, SB Corporate Limited. Odată finalizată tranzacția, el va deveni primul român care va ocupa locul 1 în acest domeniu, la nivel de grupuri.

Cine a fost lider în trecut

În ultimii 15 ani, elvețienii de la Ringier au condus clasamentul detașat, urmați de cei de la grupul RCS& RDS, deținut de Zoltan Teszari. Din Ringier fac parte publicații importante ca Libertatea, Gazeta Sporturilor, Viva sau Unica, dar și alte site-uri mai mici. Cătălin Tolontan este cel care gestionează o parte dintre acestea acum, din perspectivă editorială.

SB Corporate Limited va include așadar pe lângă celebrele CanCan, Ciao, ProSport, ProMotor, Verdict, acum și Gândul, Descoperă, CSID, Apropo TV și Go4IT, ajungând astfel la un total de 14.644.000 unici. Grupul devansează astfel fostul lider Ringier, care a strâns doar 12.980.078 unici în luna septembrie. RCS & RDS, care include Digi24 și DigiSport cade pe locul 3 cu 10.010.571 unici.