Dezastru pentru români. Vom rămâne săraci. Marea greșeală făcută de Klaus Iohannis

de:
21 aug. 2020
Dezastru pentru români. Vom rămâne săraci. Marea greșeală făcută de Klaus Iohannis

Dezastru pentru milioane de români. Traian Băsescu trage semnalul de alarmă cu privire la situația crizelor din România. Fostul șef al statului este de părere că riscăm să accelerăm sărăcia din țară dacă lucrurile rămân așa.

Traian Băsescu trage o linie după mai mult de șase luni de la debutul pandemiei de COVID-19. Dacă în Europa situația este încurajatoare, în România totul se agravează. Potrivit fostului președinte, țara noastră se confruntă simultan cu cinci mari crize: criza sanitară, criza din agricultură, criza de educație, criza economică și criza de guvernare.

Potrivit acestuia, dacă situația nu se va redresa, riscăm să ne confruntăm cu o ”sărăcie accelerată”.

”Acum avem un pachet de crize simultane: avem criza din sănătate, criza din agricultură, criza din educație, criza din economie și criza de guvernare. Toate astea vor însemna sărăcie accelerată, nu altceva”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

Marea greșeală a lui Iohannis

Fostul șef al statului susține că președintele Klaus Iohannis a comis o mare greșeală atunci când a decis să ridice starea de urgență. Băsescu subliniează faptul că aceasta trebuia ridicată doar în momentul în care pandemia ar fi putut fi ținută sub control.

”Marea greșeală este la momentul în care președintele s-a derobat de responsabilitate și a ridicat starea de urgență. Starea de urgență trebuia sa fie menținută până când exista certitudinea că pandemia poate fi ținută sub control. (…) Sigur, fără abuzurile care s-au făcut în starea de urgență”, a mai spus Băsescu.

Europarlamentarul PMP are totuși o soluție pentru ca situația din România să se redreseze.

”Acum nu are decât o soluție ca să împiedice un dezastru și mai mare, adică o țară fără guvern. Singura soluție este să cheme partidele și să-i liniștească”, a adăugat Traian Băsescu.