Diagnostic cumplit pentru Dan Capatos. Boala care îl va urmări ani de zile: ”Intru la bolnavi cronici”

de:
30 iul. 2021
Diagnostic cumplit pentru Dan Capatos. Boala care îl va urmări ani de zile: ”Intru la bolnavi cronici”
Dan Capatos a lucrat 13 ani la Antena 1

Dan Capatos a rămas cu urmări duoă atacul ischemic tranzitoriu din 2019. Realizatorul tv de la Antena Stars a decis să își mai facă niște investigații, iar diagnosticul medicilor a fost unul cumplit.

Cu alte cuvinte, accidentul cerebral suferit acum ceva timp l-a făcut pe jurnalist să fie predispus și la alte afecțiuni neurologice, care sunt destul de periculoase și îl pot afecta pe termen lung.

Dan Capatos, predispus la demență

Vizita la medic i-a dat viața complet peste cap lui Dan Capatos. Realizatorul tv mărturisește că doctorii i-au dat o veste la care nu se aștepta și anume că este predispus la demență, dar și la Alzheimer în viitor, două boli neurodegenerative.

El a vorbit și despre evenimentul care a declanșat totul, atunci când nu își mai simțea jumătate din cap, iar partea stângă i-a fost paralizată.

”Doctorii mi-au spus ultima dată că sunt predispus în viitor la demență și Alzheimer. Lumea nu știe că intru la bolnavi cronici! Am făcut atac ischemic tranzitoriu acum doi ani, când nu-mi mai simțeam jumătate de cap.

Un sfert de oră am fost paralizat pe partea stângă. Avusesem puseu de tensiune, l-am simțit din avion, începea să-mi clipocească așa imaginea.Și asta din cauza hipertensiunii arteriale de care sufăr de mai multă vreme”, a mărturisit Dan Capatos.

Mama lui Dan Capatos suferă de aceași afecțiune

Evenimentul s-a produs în avion în tip ce realizatorul tv se afla alături de soția sa, călătorind într-o vacanță. El povestea atunci că nu mai vedea bine deloc, iar jumătate din cap i-a amorțit.

Dan Capatos nu este singurul din familie care s-a confruntat cu această problemă. Mama sa a suferit un accident vascular atunci când el avea doar 18 ani. Deși doctorii îi spuneau că este în regulă, femeia se afla într-o stare mult mai gravă, însă cu timpul și-a revenit.

”Mama a făcut un accident vascular. Aveam 18 ani pe atunci, eu vorbeam de la Ploieşti. Doctorii îmi spuneau că e bine şi peste cinci zile m-au sunat şi mi-au zis să vin că are nevoie de însoţitor. Era legumă. Din fericire şi-a revenit”, povestea Dan Capatos acum câțiva ani.