Dieta care te poate îmbolnăvi grav! Renunță la ea: Sfaturile de neratat ale specialiștilor

29 aug. 2019
Dieta care te poate îmbolnăvi grav! Renunță la ea: Sfaturile de neratat ale specialiștilor

Foarte mulți dintre noi încearcă să scape cât mai ușor de kilogramele în plus. Le acumulăm foarte ușor și scăpăm de ele cu mare greutate. Una dintre dietele cele mai populare ne poate ajuta să scăpăm de kilograme, dar ne poate adduce boli extrem de grave. Spcialiștii lansează un avertisment dur și ne oferă sfaturi extrem de importante pe care nu trebuie să le ratăm.

Dieta cu apă este extrem de popular, dar și extrem de periculoasă. Ne poate îmbolnăvi grav.

Sportivii țin dieta cu apă

Cel mai frecvent, sportivii sunt cei care apelează la dieta cu apă pentru a ajunge la greutatea ideală într-un timp scurt. Unii dintre medici spun că aceasta ar trebui folosită cel mult pentru curățarea organismului.

Ce spune Mihaela Bilic

Cunoscutul nutritionist, Mihaela Bilic, ne transmite să uităm cât mai repede de dieta cu apă. Aceasta nu ne face bine deloc și nici nu duce la rezultatele dorite. „Persoanele care ţin cure de slăbire şi slăbesc spectaculos în primele trei zile sunt foarte fericite. Eu aş vrea să îi întristez cu vestea că în primele trei zile nici măcar nu se ajunge la vreun gram de grăsime depozit, se consumă doar glicogenul din ficat”, spune nutriționistul, conform antena3.ro.

Boli grave din cauza dietei cu apă

Mai mult, din cauza dietei cu apă putem ajunge la boli extrem de grave. Medicul gastronenterolog, Gabriela Smira dezvăluie care sunt efectele devastatoare ale acestei diete. „În momentul în care avem perioade foarte lungi de nemâncare creşte secreţia de acid clorhidric, secreţie care favorizează apariţia gastritei, a ulcerului gastric, ulcerului dudoendal”, spune medicul.