Dieta pe bază de pătrunjel: cum poți slăbi rapid 5 kilograme! Însă atenție la recomandările medicilor

07 nov. 2019
Dieta pe bază de pătrunjel: cum poți slăbi rapid 5 kilograme! Însă atenție la recomandările medicilor

Pătrunjelul este un adevărat miracol pentru organism, însă el trebuie consumat cu precauție. Ca orice pe lume, excesul dăunează grav sănătății. Sursă foarte bună de vitamina C, chiar mai consistentă decât lămâia, pătrunjelul poate fi un întăritor natural al sistemului imunitar, bun stimulent al sistemului nervos, antiinfecţios, vasodilatator, dar și un bun regenerator capilar.

Medicul Florin Ioan Bălănică, specializat în Medicină Personalizată şi Nutriţie avertizează, însă că dacă bem suc natural de pătrunjel mai mult decât este cazul, ne poate afecta sistemul nervos.

„Recomand pacienţilor mei să nu bea mai mult de 30-60 de grame în formă pură. Amestecând sucul de pătrunjel cu sucul de ţelină sau de spanac se obţin efecte terapeutice dintre cele mai puternice. Din pătrunjel se poate extrage o substanţă narcotică pentru om. Consumul excesiv poate cauza tulburări ale sistemului nervos”, a explicat medicul pentru CSID.

Pătrunjelul ajută mult și când vine vorba despre pierderea kilogramelor în exces. Se poate prepara sau o salată din acesta sau un suc natural.

Dieta pe bază de pătrunjel

Pentru salată, ai nevoie de frunzele şi codiţele fragede de la şase legături. Totul se toacă mărunt. Se adaugă o cantitate egală de frunze de mentă mărnunţite, o lingură de grâu pisat şi înmuiat în apă timp de 30 de minute, o roşie mai mare tăiată cubuleţe şi zeamă de o lămâie.

Această salată se mănâncă pe tot parcursul zilei, de câte ori apare senzaţia de foame. Pe lângă aceasta, este recomandat să se mai consume:

– la micul dejun o ceaşcă de cafea neagră sau un fruct (portocală, banană, grapefruit, căpşuni sau măr);

– la prânz un piept de pui fiert sau la grătar, după preferene, un măr sau o pară;

– iar masă de seară poate fi îmbogăţită cu un ou fier, un morcov ras şi un un măr.

Dieta trebuie urmată timp de o săptămână pentru a slabi 4-5 kilograme, însă trebuie consultat mai întâi medicul nutriționist și a avea grijă să nu creați carenție în organism. Se beau cel puţin 2 litri de lichide (apă, ceai neîndulcit). Se recomandă evitarea sucurilor.

Cum se prepară sucul de pătrunjel

Puneţi apa la fiert, iar când începe să fiarbă adăugaţi pătrunjelul şi aşteptaţi 2 minute. După ce opriți focul, lăsaţi infuzia timp de 10 minute, înlăturaţi frunzele şi consumaţi, cald sau rece. Se bea câte un pahar înaintea fiecărei mese principale. Adăugaţi câteva picături de lămâie sau miere.