Divorțurile au explodat în timpul pandemiei: 3 pași simpli pentru a-ți salva relația de cuplu

13 nov. 2020
Divorțurile au explodat în timpul pandemiei: 3 pași simpli pentru a-ți salva relația de cuplu
Photo by Eric Ward on Unsplash

În timp ce pandemia de coronavirus a creat noi dificultăți pentru cupluri, ea a scos la suprafață și probleme maritale „preexistente”, cum ar fi dificultatea de comunicare, tiparele negative de interacțiune între parteneri, aranjamentul tradițional de gen în jurul îngrijirii copiilor și a treburilor casnice.

Deci, este acest moment de criză un moment bun pentru a vă „restructura” căsnicia? Dacă nu acum, atunci când, spunem noi. De ce să nu folosim această criză ca un impuls pentru a ne îmbunătăți relația de cuplu?

Iată trei lucruri la care veți dori să vă gândiți și despre care veți dori să discutați cu partenerul dvs dacă sunteți printre cei care simt că au nevoie de un restart în relația de cuplu:

1. Acceptă schimbarea: va face lucrurile mai bune

Una dintre cele mai bune modalități prin care îți poți îmbunătăți relația în această perioadă de pandemie este prin creșterea respectului reciproc. Respectul între cei doi parteneri ai unei relații crește atunci când responsabilitățile vieții de zi cu zi se împart echitabil. Împărtășirea responsabilității înseamnă împărtășirea poverilor vieții, punerea familiei pe primul loc și devenirea de prieteni care lucrează împreună.

2. Cum să recunoaștem și să lucrăm cu rezistența la schimbare

De obicei soțiile caută schimbarea relației conjugale. Bărbații preferă adesea relația tradițională definită de roluri de gen diferite și complementare – modelul de căsătorie între gospodină și întreținător.
Atunci când soțiile pornesc în căutarea schimbării, soții sau partenerii, adesea fără conștientizare, pot deveni rezistenți la această schimbare.

Această rezistență nu este neapărat evidentă, adică o afirmație clară că nu vor schimbare. În schimb, recurg la tactici care îngreunează comunicarea și rezolvarea problemelor, ca de exemplu:

  • Se retrage din interacțiune întorcându-se, fără contact vizual, încrucișându-și brațele sau ieșind din cameră.
  • Își exprimă o îngrijorare pe care o are cu privire la relația voastră, care nu are legătură cu problema pe care ai ridicat-o. „Întotdeauna vrei să vorbești despre ____; ce zici de lucrurile care cred eu că sunt importante? „
  • Folosește sarcasmul – „Oh, nu fac niciodată suficient pentru tine”.

Reacții ca acestea sunt concepute pentru a vă distrage atenția de la problemele care vă preocupă.

Soții au folosit în mod istoric tactica de mai sus pentru a rezista la influența soțiilor lor, evitând astfel să se privească pe ei înșiși și sentimentul de masculinitate atunci când îl percep ca fiind atăcat. Vorbește despre acest lucru cu partenerul tău și încercați să fiți sincer/ă exprimându-vă nevoile ascunse, care, care odată satisfăcute, credeți că va aduce schimabrea între voi.

3. Cum să implementați schimbarea: necesită împărtășirea puterii și autorității

Împărtășirea puterii înseamnă împărtășirea sarcinilor de îngrijire a copiilor, împărtășirea sarcinilor și responsabilităților gospodăriei, împărtășirea luării deciziilor, etc. Pentru a avea rezultate este nevoie să învățați sa vă exprimați nevoile, să ascultați, să cereți și să aveți răbdare. Poate că rezultatele nu vor veni imediat, dar vor veni cu siguranță.