E oficial! Spațiile în care nu mai aveți voie să intrați fără certificatul verde

24 sept. 2021
E oficial! Spațiile în care nu mai aveți voie să intrați fără certificatul verde
Raed Arafat, șeful DSU

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, iar alte mari orașe din țară îi calcă pe urme. Cum deja știm, s-au impus mai multe restricții în acest sens, însă secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a decis să spună care sunt spațiile exacte în care românii nu vor putea intra fără vestitul certificat verde.

Cu alte cuvinte, dacă vreți să mergeți la mall, sau la restaurantele din mall trebuie neapărat să aveți fie un test negativ, fie să fi trecut prin boală fie să fiți vaccinați, căci veți fi nevoiți să prezentați certificatul verde la intrare.

Cum se va realiza acest lucru? Ei bine, Raed Arafat spune că zonele din mall unde se servește masa vor delimitate. Se intră printr-un loc, unde se prezintă certificatul verde și se iese prin altul.

Unde se prezintă certificatul verde

Am fost întrebaţi ce se întâmplă cu zonele din mall unde se serveşte masa. Astfel, hotărârea de ieri prevede că zonele respective vor trebui delimitate, nu înseamnă că se construieşte un perete sau aşa ceva, dar se delimitează intrarea în zona respectivă, se intră printr-un anumit loc, în care se prezintă certificatul verde”, spune Raed Arafat.

Aceași măsură va fi valabilă și în restaurante. Intrați printr-o zonă unde prezentați certificatul verde și ieșiți prin alta. Șeful DSU nu a spus însă în ce alte spații va mai fi nevoie de acest document, însă nu este exclus ca în următoarele zile să aflăm mai multe detalii pe subiect.

”Intrarea la food-court, cum se spune, sau la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde. Se aplică aceeaşi regulă”, a mai spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.