Ea e noua Lia Olguța Vasilescu! Cine vine la Ministerul Muncii

15 oct. 2019
Ea e noua Lia Olguța Vasilescu! Cine vine la Ministerul Muncii

Schimbări importante pe scena politică. Mai este foarte puțin până președintele Klaus Iohannis va anunța viitorul premier. Locul Vioricăi Dăncilă ar putea fi luat de Ludovic Orban. 

Liberalii vor avea și ei o Lia Olguța Vasilescu sau un Marius Budăi. La Ministerul Muncii și Protecției Sociale ar putea veni Violeta Alexandru, șefa PNL București. Aceasta ar fi propunerea liderului Ludovic Orban.

În cazul în care se va întâmpla acest lucru, Violeta Alexandru va renunța la candidatura la Primăria Capitalei. Aceasta va avea o responsabilitate imensă, având în vedere viitoarele majorări de pensii promise de PSD.

Liberalii au declarat, recent, că nu vor tăia salariile și pensii. De asemenea, Viorica Dăncilă a avertizat PNL, precizând că nu va vota noul Guvern dacă vor reduce veniturile românilor.

„Legat de guvernul care va veni, foarte bine, să vedem în primul rând programul de guvernare, că dincolo de componenţa Cabinetului este important să vedem ceea ce vor să facă pentru oameni. Pentru că dacă vin cu tăieri de pensii şi salarii, dacă vin cu oprirea programelor pentru primari, dacă vin cu lucruri care nu se pliază pe realitatea din România, cu siguranţă PSD nu va participa la vot. Mai mult decât atât, s-au unit toate partidele ca să dea jos PSD, să se reunească şi acum ca să îşi voteze guvernul”, a spus Dăncilă la România Tv.

Rămâne de văzut dacă PNL va majora în continuare punctul de pensie. Marius Budăi susține că există bani la buget pentru acele majorări.

Legea pensiilor este legea de suflet a fostului ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Legea urma să se aplice etapizat până în anul 2021.