Efectele minune ale uleiului de măsline asupra tenului. Cum trebuie utilizat corect și eficient

27 mai 2020
Efectele minune ale uleiului de măsline asupra tenului. Cum trebuie utilizat corect și eficient

Uleiul de măsline era în antichitate cel mai utilizat produs de îngrijire al tenului, de aceea mai purta denumirea și de aurul lichid. Și astăzi acesta este folosit intens în saloanele de cosmetică și nu numai. Multe femei apelează la acesta pentru a-și păstra chipul frumos.

Uleiul de măsline încetinește procesul de îmbătrânire și funcţionează ca un antioxidant întrucât acesta conține conservanți naturali care împiedică degradarea tenului. Acesta se aplică și după ce pielea a fost mult timp expusă la soare, având rol de protecţie împotriva formării de celule cauzatoare de cancer.

Folosit ca și cremă, dar nu dacă aveți acnee

Ulieul de măsline poate fi folosit și pe post de demachiant natural. Pentru aceasta este nevoie, însă de ulei de măsline extravirgin. Se aplică mai întâi câteva picături pe o dischetă demachiantă şi apoi se șterge uşor machiajul. Ulterior puteți aplica apă termală sau micelară pentru îndepărtarea rezidurilor. Și cânăreața Irina Loghin a recomandat acest tip de demachiere. ui.

Specialiştii în cosmenticărecomandă folosirea acestui tip de ulei şi pe post de cremă hidratantă pentru faţă, mai ales pentru cei care au probleme cu alergiile la creme. Trebuie însă ca uleiul ales să fie extravirgin şi presat la rece. Se folosește doar în cantităţi foarte mici atunci când este aplicat pe faţă.

Se pun câteva picături care trebuie încălzite în palme înainte de a le aplica pe ten. Nu este recomandată această practică persoanelor care au un ten predispus la acnee. Bogat în vitaminele A, D, E şi K, uleiul de măsline îţi hidratează şi îţi protejează faţa de radicalii liberi.