Mai multe studii realizate asupra florii de levănțică au arătat că aceasta este un remediu de top împotriva infecțiilor fungice.
Potrivit cercetătorilor, uleiul esențial de levănțică atacă și distruge toate speciile și tulpinile de ciuperci parazite pe care a fost testat, indiferent că e vorba de candidoza vaginală sau de cea digestivă, de micozele pielii, capului sau de cele care afectează degetele de la picioare.
„Contra infecţiilor fungice la nivelul pielii capului şi al tenului, se combină o parte de ulei esenţial de lavandă cu zece părţi de ulei de migdale. Cu soluţia obţinută se fricţionează zonele afectate, de 1-2 ori pe zi,” noteaza topremediinaturiste.ro.
„Contra micozelor care afectează unghiile sau degetele picioarelor, se face soluție dintr-o parte ulei de lavandă şi trei părţi ulei de măsline. Acest amestec se picură pe o bucăţică de tifon, care se aplică apoi pe zona afectată. Deasupra se fixează o folie de nailon, pentru a împiedica substanţele volatile să se evapore,” adauga topremediinaturiste.ro.
„Ca remediu împotriva candidozei digestive, uleiul esenţial de lavandă – nu cel industrial, pentru parfumarea băilor şi a locuinţelor – se administrează diluat în miere. Se iau 3-4 picături de ulei la 1 linguriţă de miere, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale.
Împotriva candidozei vaginale, Se folosește infuzie din tulpini înflorite de lavandă, sub formă de spălături, preparată astfel: – se pun 2 linguri de pulbere de tulpini înflorite de lavandă într-o jumătate de litru de apă şi se lasă la macerat vreme de 6-8 ore, la temperatura camerei, după care se strecoară; – extractul obţinut se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se opăreşte cu încă 1 litru de apă clocotită, după care se lasă să se răcească; – în final, se combină cele două extracte.