Efectele miraculoase ale mugurilor de brad. Gasiti preparatul si la plafar. Ajuta digestia si plamanii

12 iul. 2020
Efectele miraculoase ale mugurilor de brad. Gasiti preparatul si la plafar. Ajuta digestia si plamanii

În tratamentul contra bolilor la plămâni este arhicunoscut efectul benefic al preparatelor din brad.

Pădurile de brad reprezintă un mediu excelent în care se amenajează sanatoriile dedicate bolnavilor cu afecțiuni respiratorii, datorită acțiunii expectorante, bactericide, antiinflamatoare și fluidizante asupra secrețiilor blonhice.

Tratament naturist eficient pentru bolile la plămâni: Provine de la acest arbore

Bradul crește în întreaga zonă a climatului temperat, mai ales la munte ,acolo unde formează păduri compacte (brădete și pâlcuri pure) sau în amestecuri cu fagul și molidul, pe soluri mai umede, profunde, slab acide, bogate în săruri minerale.

Pentru scopurile lor terapeutice sunt folosiți cu precădere mugurii de brad, care se formează primăvara, în vârful crenguțelor. De asemenea, și cetina de brad este utilizată pentru proprietățile sale, fiind adunată tot timpul anului, tăindu-se ramuri tinere, lungi de aproximativ 20-30 cm.

Nu în ultimul rând, rășina de brad are extrem de multe efecte benefice, având acțiuni dezinfectante, antiinflamatoare și cicatrizante, prelucrându-se sub formă de tinctură, uleiuri și unguente.

Proprietăți terapeutice

„Datorită acțiunii expectorante, bactericide, revulsive, antiinflamatoare și fluidizante a secre­țiilor bronhice, pădurile de brad, încărcate cu uleiuri eterice și miros de rășină, constituie un mediu excelent pentru sanatoriile dedicate bolnavilor cu afecțiuni respiratorii. În acest mediu se vor fortifica plămânii, căile respiratorii se vor elibera de spută, iar respirația va fi mai profundă și ușoară.

Întrucât bolnavii de plămâni prezintă adesea o debilitate și anemie avansată, cu oboseală și epuizare fizică și intelectuală, după o cură într-o astfel de sta­țiune montană se vor simți o energizare a corpului, întărirea sistemului nervos, activarea circu­lației sanguine și o revigorare generală a organismului, mai ales la copiii și bătrânii sensibili.

În bolile digestive, preparatele din muguri și cetină de brad au efecte benefice, intervenind în gastroenterite, litiază biliară, colici abdominali la frig, infecții intestinale, colite de fermentație, vome, diaree, balonări, parazitoze și lipsa poftei de mâncare.

Afecțiunile renale, localizate la rinichi sau la vezica urinară, își găsesc leacul cu ceaiuri sau siropuri de brad, mai ales cele manifestate prin infecții și infla­mații renale, cistite, nefrite, pielite, metrite sau hemoragii uterine.

Întrucât la munte vremea este mai rece și mai umedă, apar condiții favorabile pentru afec­țiunile reumatismale și artrozice care își găsesc remediul în darurile bradului”, menționează topremediinaturiste.ro.