El este cel care l-a ajutat pe Gheorghe Dincă. Informații în premieră din anchetă

09 oct. 2019
El este cel care l-a ajutat pe Gheorghe Dincă. Informații în premieră din anchetă

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, a vorbit despre cel care l-a ajutat pe Gheorghe Dincă din momentul în care a început instrumentarea cazului de la Caracal. Conform declarațiilor făcute de avocat, criminalul a beneficiat de ajutor din partea unui polițist. 

„Poliţistul nu avea voie să ia contact cu Dincă, pe subiect, pe interogatoriu. Să stea singur cu Dincă e mai mult decât o infracţiune,” a explicat avocatul Tonel Pop pentru România TV.
„Din moment ce a vorbit cu Dincă, a iesit Dincă şi a recunoscut, trebuie văzut ce a vorbit, ce a promis acel domn. Ce legământ a făcut ca să îl convingă aşa de repede. Nu suntem toţi tâmpiţi să nu credem că a promis ceva în schimb,” a mai spus Tonel Pop.
„Dincă a luat legătura cu soţia, soţia cu poliţistul. Asta e foarte grav. Sunt nişte fenomene ce s-a întâmplat acolo, fenomenul procedural Caracal. Nu a existat în legislaţie aşa ceva. Cum a ajuns soţia lui Dincă să se plimbe prin casă dacă ea putea să fie complice?,” se întreabă avocatul.
„Au venit domnii în combinezoane după ce au tropăit pe acolo zile întregi, au distrus totul, cu Dincă, cu familie, cu poliţişti. Acum ne facem că facem reconstituiri şi găsim probe”, a a mai afirmat avocatul familiei Luizei Melencu, una dintre fetele care ar fi fost ucisă de Gheogrhe Dincă.

Cerere de recuzare a procurorilor 

Avocatul familiei Melencu și cel al familiei Măceșanu au cerut în Instanță recuzarea procurorilor care se ocupă de dosarul crimelor de la Caracal, acuzându-i pe aceștia că l-au favorizat pe Gheorghe Dincă.
„Este vorba despre părtinire, de favorizare a inculpatului, nu se doreşte să progreseze acest dosar pe identificări, pe reaudieri, deşi în cauză sunt suspiciuni rezonabile care rezultă faţă de familie, probe directe, temeiurile sunt înfăptuite,” a declarat Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu.