Elimină imediat acest ingredient! Îți face foame în permanență fără să știi

13 feb. 2020
Elimină imediat acest ingredient! Îți face foame în permanență fără să știi

 Elimină imediat acest ingredient din alimentație. Îți provoacă foame în permanență. Chiar dacă ai mâncat deja, vei avea în continuare senzația de foame.

Nu este indicat nici în curele de slăbire. Potrivit Journal of Clinical Investigation, sarea ne face să mâncăm mai mult și să cosnumăm mai multe lichide.

Vinovat este nivelul ridicat de sodiu, acesta crește pofta de mâncare și contribuie semnificativ la luarea în greutate.

Cercetătorii au afectuat studii pe șoareci și internauți. Se pare că dietele bogate în sare transformă proteinele din mușchi într-o substanță ce le permit rinichilor să reabsoarbă lichidele și să prevină eliminarea apei.

Risc uriaș

Astfel, sarea este vinovată de declanșarea diabetului, a obezității, a bolilor de inimă și a osteoporozei. Doctorul Jens Titze, unul dintre autorii acestui studiu, susține că părerile tradiționale despre consumul de sare trebuie neapărat schimbate.

Ceea ce știam despre sare este complet greșit. Sarea nu te face să consumi mai multă apă! Acest lucru este total greșit, spune Titze.

Mai exact, sarea determină organismul să rețină mai multe lichide și să consume mai puține.

”Trebuie să fim mai atenți la cantitățile de sare pe care le consumăm în alimentația zilnică. Chiar dacă mâncarea pe care o pregătim în casă nu conține sare foarte multă, cea pe care o cumpărăm sau pe care o servim la restaurante ne poate da organismul peste cap. Pe lângă cantitățile mari de sodiu, aceste mâncăruri din comerț mai conțin și cantități uriașe de zahăr, grăsimi saturate și carbohidrați.”, a declarat profesorul de la Vanderbilt.

Câtă sare să consumăm

Conform American Heart Association, cantitatea zilnică de sare nu trebuie să depășească 1500 mg, adică 3,75 de grame. Un om consumă, în medie, 3400 mg de sare în fiecare zi.

Cantitatea medie este îngrijorătoare și ar trebui ca oamenii să înțeleagă pericolul la care se supun. Sarea poate provoca mult mai multe complicații.